Häromdagen var jag på ett pressevent anordnat av Spoilconcept för The Dinner Club, på Atelier 23. The Dinner Club är ett koncept skapat av Pontus Frithiofsson och Pontus Group med målsättningen att lyfta fram unga, ej etablerade och talangfulla kockar.
The Dinner Club går av stapeln ca 8 ggr per termin med premiär den 22/8. Man bokar bord i The Kitchen på Atelier 23, Rålambsvägen 17 (DN-Skrapan) via Pontus groups hemsida. Du betalar en fast summa (500 kr) och den handplockade kocken för kvällen serverar dig en meny ink dryck som hon/han tagit fram. Mycket prisvärt för den fina kvalitén.
På presseventet fick vi provsmaka fem rätter från fem olika kockar som kommer att delta i höstens omgång av "The Dinner Club". Se bilder nedan på rätterna.
Det som tilltalade mig, förutom att det var extremt begåvade unga kockar, var deras gemensamma fokus på att öka mängden grönsaker och även använda så rena, närodlade, säsongsanpassade och eko råvaror som möjligt. De utgick från grönsakerna på tallriken och byggde måltiden runt dem. I like:)
Sen använde de mycket intressanta smaksättningar, kombinationer, strukturer och kontraster som lyfte rätterna! Det var verkligen en smakupplevelse och jag kan varmt rekommendera att gå dit, inte bara för maten utan för att det var en fröjd att se dessa unga talanger! Men skynda att boka bord, det är mycket populärt! Läs mer och boka bord HÄR.
Utsikt från Atelier 23
Pontus med Joakim som preppar sin ljumna färskost- och tomatsallad.
Dagens fem kockar.
Uppläggning av persiljerot med rådjur, Karljohansvamp och spenat.
Dagens 5 rätter
Ljummen färskost med tomat, hallon och nyponrosor - av Joakim Larsson
Pilgrimsmussla med yuzu, koriander och avokado - av Christoffer Sköld.
Inlagd strömming med syrad lök, dill och potatiskrutonger - av Nassim Rinda
Broccoli friterad i majsmjöl- parmesan och öl med zucchin, bacon och hummus - av Fabian Olli Johansson.
Rådjur med ramslökssparris, Karljohansvamp och persiljerot - av Desirée Jaks