Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Härlig stillasittandes yogapose vid vattnet.

Filosofi

Med små förändringar i vardagen och en del disciplin kan man ganska enkelt uppnå en balanserad livsstil. Det handlar om att de medvetna valet blir det självklara. Det finns inget mål där man är klar, utan det är en pågående process under hela livet som kommer att behöva justeras beroende på bl a ålder och förutsättningar i livet.

Det gäller alltså att skapa rutiner där man kan vara inkännande och flexibel för bästa resultat. Att släppa kontrollen utan att tappa den och vila i det som är. Det eviga livspusslet kommer aldrig att läggas färdigt, men man kommer långt genom att bara ha bitarna och få dem mer och mer harmoniserade. Jag vill genom att informera, inspirera och motivera visa hur man på ett enkelt sätt kan få hållbar förbättrad livskvalitet.

Min filosofi bygger på att:

  • Self Care: Att utgå från dina förutsättningar, hormonbalans, ålder och intressen för att hitta den livsstil som passar Dig och får Dig att må bra.
  • Kost: I grunden mår alla bättre av att äta ren, naturlig och näringsrik mat i säsong och som gärna kommer från området vi bor i. Därefter behöver kosten anpassas till Dig och Din kropp och mentala balans för att uppnå det du vill. De flesta behöver äta mer växtbaserat för att få i sig mer fibrer och vitaminer och antioxidanter, men också mer rätt fett och fullvärdiga proteiner. Några andra viktiga aspekt när det kommer till kosten är att äta varierat, långsamt, njutbart och inte småäta emellan målen.
  • Motion:  Ett av de största problemen med folkhälsa idag är att vi inte rör på oss tillräckligt och det är framför allt den vardagliga motionen som faller bort. När det kommer till motion är återigen variation viktigt där man blandar in kondition, styrka, rörlighet och uthållighet, men där det enligt forskning visat sig att den dagliga promenaden är den bästa grunden.
  • Naturen: Att vara ute dagligen i dagsljus är en naturlig källa till välmående. Att ta en paus mitt på dagen utomhus och fylla på extra på helgerna med ordentliga doser av skog, hav, berg, jord, solens strålar och den friska luften är en bra förutsättning för att må bra. Låt dig förundras av allt naturen har att ge!
  • Tillhörighet: Ta hand om dina relationer, umgås IRL, ha kul och låt dig inspireras av och dela med dig till familj och vänner. Vi fastnar lätt i att se vad andra gör på sociala medier och glömmer att ringa och ses. Men att mötas fysiskt är så mycket mer givande för vår hälsa av så många anledningar.

Detta är en kortare sammanfattning av hela min filosofi för hållbar förbättrad livskvalité, läs gärna mer under Lifestyle

Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs