Food. Yoga. Wellness. När det medvetna valet blir det självklara

Som kostrådgivare, hälsocoach, yogalärare och föreläsare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående. 

Föreläsning om antiinflammatorisk kost.

Föreläsningar om hälsa

Mina hälso- och inspirationsföreläsningar reder ut olika teorier, begrepp och forskning som kopplas med hälsa idag.

Under mina föreläsningar om hälsa får du mer kunskap om hur människan fungerar och vilka förutsättningar som krävs för att kroppen ska ta upp så mycket näring som möjligt, förbättra immunförsvaret, tarmfloran, humöret och fysiken mm.

Jag ger er även verktyg till hur ni ska implementera denna kunskap i er vardag, både hemma och på jobbet. Alla kommer gå hem med realistiska mål och handfasta tips på förändring i ens livsstil och hälsosamma vanor.

Föreläsningen kan även anpassas efter ert önskemål om ett ämne inom hälsa, se nedan tre exempel på föreläsningar.

För mer info och för att boka kontakta mig.

Nyttig måltid

Livsstilsvalen som kan förlänga ditt liv!

Föreläsning nr 1

Våra livsstilsval kan förbättra och påverka vårt välmående i många avseenden. Under denna föreläsning lär Du dig allt om de 5 vanor som sägs addera hälsosamma år i livet. Enligt den senaste forskningen är det just livsstilen och de vanorna som vi kan påverka som i förlängningen kan ge oss ett längre, friskare och lyckligare liv. Vi reder ut vilka de olika vanorna är, varför det är så viktigt att få alla komponenter i livsstilen balanserade samt bryter ner dem och diskuterar hur vi kan få in mer av dem i våra liv.

Och hur vi påverkas av att inte ta hand om dem.

I de här vanorna ingår såklart en balanserad och hälsosam kost vilket vi kommer att gå igenom. Dessutom pratar vi om de 9 sk power habits (varav de fem ovan ingår) som människorna i "The Blue Zones" (dom som lever längst och är friskast och lyckligast i världen) lever efter.

För mer info maila charlotte@charlottef.se eller ring 070 - 461 61 45.

Flera personer fixar ihop en fräsch sallad.

Antiinflammatorisk kost och livsstil.

Föreläsning nr 2

Lär dig mer om en hållbar och holistisk hälsa där antiinflammatorisk kost och livsstil står i fokus! Våra livsstilsval påverkar hela vårt välmående och risken för sjukdom, och många faktorer är avgörande för hur vi mår, inifrån ut. När dessa faktorer är i obalans kan de leda till psykisk och fysisk ohälsa och sjukdom. Men väl i balans hjälper de oss istället att må fysiskt bra, känna oss glada, starka och harmoniska. Och de flesta av dem kan vi påverka med hälsosamma vanor i vår vardag.

Risken för inflammation i kroppen ökar vid tex vid dålig kosthållning, dålig sömn, stillasittande och stress. Låggradig inflammation, som det kallas, börjar med en obalanserad tarmflora, som sen kan skapa inflammation i kroppen och leda till livsstilsrelaterade sjukdomar såsom hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes -typ 2, demens, cancer och depression.

Men det finns alltså enkla livsstilsval vi kan göra för att balansera vår tarmflora och stärka vårt immunförsvar. Med rätt kost och livsstil kan vi alltså motverka och minska inflammation, förebygga risken för sjukdom och hitta en hållbar holistisk hälsa.

Under den här föreläsningen får du svar på vad antiinflammatorisk kost är och varför den är den så bra för oss, varför vår tarmflora är så viktigt för vår helhetshälsa, vilka vardagsrutiner som kan hjälpa oss att stressa mindre, samt varför vi ska röra på oss dagligen och hur det kommer sig att just yoga verkligen kan förbättra vårt välmående.

Vill du fördjupa dig ännu mer inom de olika områdena tarmflora, kost, träning och återhämtning så rekommenderar jag dig att dela upp denna föreläsning till en kurs om 2 eller 4 tillfällen.

För mer info maila charlotte@charlottef.se eller ring 070 - 461 61 45.

Nyttig mat

Tarmfloran – Du är vad din tarm tar upp.

Föreläsning 3

Hur mår egentligen din tarmflora och påverkas den av en obalanserad livsstil?

Ja, vi har alla hört det förut; att hälsa börjar inifrån, du är vad du äter och att sjukdomar börjar i tarmen. Tarmfloran är ett helt ekosystem av miljontals bakterier i tusentals olika varianter. Under den här föreläsningen djupdyker vi rakt in i tarmen, lärs oss vikten av en bred tarmflora, hur den påverkar oss fysiskt och mentalt och om den senaste forskningen i ämnet. Vi lär oss mer om vilka tarmbakterier som gör vad, genom vilka råvaror som vi ökar på de goda bakterierna, hur vi kan skydda oss från inflammation och varför hela vår livsstil påverkar och påverkas. Och stämmer det verkligen att vi kan påverka vårt humör beroende på våra bakterier i magen?

Vi lär oss också vilka livsstilsval vi kan påverka som kan ge oss en bredare och mer balanserad tarmflora.

För mer info maila charlotte@charlottef.se eller ring 070 - 461 61 45.

Yoga vid vattnet.

Föreläsningar om hälsa

Allt fler börjar förstå vikten av att ha en god hälsa. En god hälsa kan göra att du undviker olika sjukdomar som är kopplade till din livsstil.

Exempelvis är hjärt-och kärlsjukdomar och diabetes några av de vanligaste sjukdomarna som en bristfällig livsstil och kosthållning för med sig. Under mina föreläsningar om hälsa förklarar jag hur kroppen fungerar och varför dålig kost kan leda till sjukdomar.

Förutom att föreläsningarna är informativa och inspirerande, har jag en professionell bakgrund och en gedigen erfarenhet inom området:
  • licensierad kost- och näringsrådgivare
  • yogalärare
  • livsstilscoach

Orsaker och samband

På föreläsningar om hälsa går man in mycket på olika samband i ens livsstil som påverkar hur man mår. Det finns till exempel mycket forskning och information om hur kost och hälsa hänger ihop, samt motion och hälsa. Det är först när man har kunskapen och förstår orsakerna till en ohälsosam livsstil och sambanden mellan olika faktorer som man kan påverka sin hälsa i rätt riktning.

Olika föreläsningar

Mina föreläsningar om hälsa följer ett helhetskoncept där jag går igenom allting från grunden. Man lär sig om hur människokroppen fungerar, vilka förutsättningar man har för att påverka sin hälsa och jag hjälper dig att ta fram egna verktyg för att stärka immunförsvaret och fysiken, förbättra kostvanor och tarmfloran – helt enkelt må bättre genom att skapa en sundare livsstil.

Om man är intresserad av en specifik aspekt av hälsa så kan man välja en föreläsning som handlar om just det ämnet. Det kan till exempel vara näringsupptag, livsstilsförändringar, kostvanor eller sambandet mellan träning och bättre sömn. Jag utbildar inom de områdena jag är expert på. Söker du en annan typ av specifik expertis, kan jag rekommendera dessa samarbetspartners.

För att se ett exempel på föreläsningar om hälsa i Stockholm se mer här. För specifika önskemål, till exempel en föreläsning om hälsa till ett företag, så kan du kontakta mig. Det kan vara en god idé för att motivera sina anställda till en hälsosammare livsstil och högre produktivitet på jobbet.

Boka yogaklass Boka resa Boka onlinekurs