Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Föreläsning om antiinflammatorisk kost.

Föreläsningar om hälsa

Inspirerande, faktabaserade och motiverande föreläsningar som inte bara reder ut olika teorier, trender och begrepp utan även ger kunskap till hållbar hälsa baserat på den senaste forskningen som kopplas till en holistisk livsstil idag.

Som yogalärare, kostrådgivare och författare har jag sedan många år tillbaka arbetat med att hjälpa, coacha, inspirera och leda människor i rätt riktning för att hitta en livsstil som passar dem individuellt och som fungerar långsiktigt. Under mina föreläsningar får ni mer kunskap om hur människan fungerar och vilka förutsättningar som krävs för att kroppen ska ta upp så mycket näring som möjligt, stärka muskler, uthållighet, motståndskraft och immunförsvar, balansera tarmfloran, hormonerna, humöret och förbättra fokus, energi och effektivitet. Fokus ligger på kost och motion, men även att hantera stress, sömn och återhämtning på bästa sätt.

Jag ger er verktyg, strategi och inspiration till hur ni ska implementera denna kunskap i er vardag, både hemma och på jobbet. Alla kommer gå hem med realistiska mål och handfasta tips på förändringar som kan göras i ens livsstil för att etablera hälsosamma vanor.

Föreläsningen kan även anpassas efter ert önskemål om ett fördjupat ämne inom hälsa.

"Vi bokade fyra hälsoföreläsningar med Charlotte inom temat Work Life Balance. Föreläsningarna gav oss en riktigt bra grund för att kickstarta ett sundare leverne, om det så gällde kost, sömn eller träning. Härligt, tydligt och inkluderande så man verkligen kunde ta till sig informationen. Inspirerande och peppigt! Tack :)" - Ingager AB

”Vi hade det stora nöjet att lyssna på en föreläsning av Charlotte Fredriksson gällande kost och hälsa". Under föreläsningen, som var mycket givande, lyckades Charlotte med konstycket att omvandla komplex information till inte bara förståeligt, men även roligt och matnyttigt material som vi alla kunde ta till oss och ha nytta av i framtiden. Vi skulle gärna anlita Charlotte igen för en föreläsning om dessa viktiga ämnen.” - Swedbank

"Charlotte är en professionell och tydlig föreläsare, men också livlig och inspirerande. Man blir både glad och klok av att lyssna." - Viveka

För mer info och för att boka kontakta mig.

Den Goda Maten-boken

Den Goda Maten

Medelhavets livsstil, smaker och hemligheten bakom friskt åldrande.

Föreläsning och boksignering.

Välkomna att lyssna på en inspirerande föreläsning om friskt åldrande, medelhavskost och hållbar livsstil!

Henrik Ennart, författare och vetenskapsjournalist och Charlotte Fredriksson, yogalärare, kost- och näringsrådgivare, föreläser om friskt åldrande i samband med signeringen av deras gemensamma bok Den Goda Maten. Medelhavskostens smaker, livsstil och hemligheten bakom friskt åldrande.

Vi berättar om Medelhavskostens ursprung, de blå zonerna samt kosten och livsstilen som tros ligga bakom åldrandets gåta. Efter flera resor tillsammans till bland annat den "hemliga blå zonen" Cilento i Italien och andra blå zoner har vi tillsammans kartlagt det som forskare från hela världen förundrats över. Ni får lyssna till bakgrunden, faktan och historien om de platser i världen där folk lever längst och är friskast och ta del av de livsstilsval som skapar bästa förutsättningar för hållbart åldrande. I de här vanorna ingår såklart en balanserad och hälsosam kost vilket vi kommer att diskutera till stor del. Låt dig inspireras och motiveras av en livsstil som är härlig, hälsosam, enkel och hållbar!

För mer info och för att boka in tid för en föreläsning för ditt företag, förening eller kompisgäng, maila henrik.ennart@gmail.com eller charlotte@charlottef.se eller ring 070-461 61 45.

Övriga föreläsningar

Nyttig måltid

Hälsosamma val som kan förändra och förlänga ditt liv!

Föreläsning och en hälsoinspirerande Workshop.

Välkomna att lyssna på en inspirerande föreläsning om vika livsstilsval som kan förbättra och påverka vårt välmående och som sägs addera hälsosamma år i livet! Enligt forskningen är det just några specifika livsstilsval vi kan påverka och som i förlängningen kan ge oss ett längre och friskare liv. De är baserade på hur de lever i "The Blue Zones" (där dom lever längst, är friskast och lyckligast i världen). Vi går igenom bakgrunden till varför vi blir sjuka och hur vi kan minska risken för låggradig kronisk inflammation. Vi reder ut vilka vanorna är, varför det är så viktigt att få alla komponenter i livsstilen balanserade och diskuterar hur vi kan få in mer av dem i våra liv. I de här vanorna ingår såklart en balanserad och hälsosam kost vilket vi kommer att diskutera till stor del. Låt dig inspireras och motiveras av en livsstil som är hälsosam, enkel och hållbar!

För mer info och för att boka in tid för en föreläsning för ditt företag eller kompisgäng maila charlotte@charlottef.se eller ring 070 - 461 61 45.

Flera personer fixar ihop en fräsch sallad.

Antiinflammatorisk kost och livsstil.

Lär dig mer om en hållbar och holistisk hälsa där antiinflammatorisk kost och livsstil står i fokus!Våra livsstilsval påverkar hela vårt välmående och risken för sjukdom, och många faktorer är avgörande för hur vi mår, inifrån ut. När dessa faktorer är i obalans kan de leda till psykisk och fysisk ohälsa och sjukdom. Men väl i balans hjälper de oss istället att må fysiskt bra, känna oss glada, starka och harmoniska. Och de flesta av dem kan vi påverka med hälsosamma vanor i vår vardag.

Risken för inflammation i kroppen ökar vid tex vid dålig kosthållning, dålig sömn, stillasittande och stress. Låggradig inflammation, som det kallas, börjar med en obalanserad tarmflora, som sen kan skapa inflammation i kroppen och leda till livsstilsrelaterade sjukdomar såsom hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes -typ 2, demens, cancer och depression. Men det finns alltså enkla livsstilsval vi kan göra för att balansera vår tarmflora och stärka vårt immunförsvar. Med rätt kost och livsstil kan vi alltså motverka och minska inflammation, förebygga risken för sjukdom och hitta en hållbar holistisk hälsa.

Under den här föreläsningen får du svar på vad antiinflammatorisk kost är och varför den är den så bra för oss, varför vår tarmflora är så viktigt för vår helhetshälsa, vilka vardagsrutiner som kan hjälpa oss att stressa mindre, samt varför vi ska röra på oss dagligen och hur det kommer sig att just yoga och andning verkligen kan förbättra vårt välmående.

För mer info och för att boka in tid för en föreläsning för ditt företag eller kompisgäng maila charlotte@charlottef.se eller ring 070 - 461 61 45.

Nyttig mat

Tarmfloran – Du är vad din tarm tar upp.

Hur mår egentligen din tarmflora och påverkas den av en obalanserad livsstil?

Ja, vi har alla hört det förut; att hälsa börjar inifrån, du är vad du äter och att sjukdomar börjar i tarmen. Tarmfloran är ett helt ekosystem av miljontals bakterier i tusentals olika varianter. Under den här föreläsningen djupdyker vi rakt in i tarmen, lärs oss vikten av en bred tarmflora, hur den påverkar oss fysiskt och mentalt och om den senaste forskningen i ämnet. Vi lär oss mer om vilka tarmbakterier som gör vad, genom vilka råvaror som vi ökar på de goda bakterierna, hur vi kan skydda oss från inflammation och varför hela vår livsstil påverkar och påverkas. Och stämmer det verkligen att vi kan påverka vårt humör beroende på våra bakterier i magen?

Vi lär oss också vilka livsstilsval vi kan påverka som kan ge oss en bredare och mer balanserad tarmflora.

För mer info och för att boka in tid för en föreläsning för ditt företag eller kompisgäng maila charlotte@charlottef.se eller ring 070 - 461 61 45.

Nyttig mat

Work Life Balance

Föreläsning och en hälsoinspirerande Workshopsserie om 4 tillfällen

Välkommen på en workshop om fyra föreläsningar för er som vill du fördjupa er kunskap ännu mer inom de olika områdena tarmflora, kost, träning, återhämtning samt med en avslutande föreläsning för att sammanfatta och motivera till att på riktigt göra de förändringar som behövs din livsstil. Varje föreläsning är 1 timme lång och inkluderar vetenskaplig baserad fakta om de olika områdena, handfasta råd, verktyg och övningar.För att uppnå harmoni i livet behöver man ha balans i alla delar i alla olika delar av livet. Kost, sömn, stress, motion, återhämtning, arbete, fritid, relationer, vänner och familj = Livet! Och de flesta av dem kan vi påverka med hälsosamma vanor i vår vardag. För att göra detta på ett enkelt och motiverat sätt behöver vi kunskap, bli medvetna om hur vi mår och vad vi vill, samt hur vårt liv ser ut idag. När vi får redskapen kommer motivationen till att börja med de förändringar som krävs. Och det är just de små förändringarna som sakta växer sig till hållbara förändringar.

Det är när det medvetna valet blir det självklara som vi kan börja leva ett liv i harmoni.

"Vi bokade fyra hälsoföreläsningar med Charlotte inom temat Work Life Balance. Föreläsningarna gav oss en riktigt bra grund för att kickstarta ett sundare leverne, om det så gällde kost, sömn eller träning. Härligt, tydligt och inkluderande så man verkligen kunde ta till sig av informationen. Inspirerande och peppigt!" – Ingager

För mer info och för att boka in tid för en föreläsning för ditt företag eller kompisgäng maila charlotte@charlottef.se eller ring 070 - 461 61 45.

Yoga vid vattnet.

Föreläsningar om hälsa

Allt fler börjar förstå vikten av att ha en god hälsa. En god hälsa kan göra att du undviker olika sjukdomar som är kopplade till din livsstil.

Exempelvis är hjärt-och kärlsjukdomar och diabetes några av de vanligaste sjukdomarna som en bristfällig livsstil och kosthållning för med sig. Under mina föreläsningar om hälsa förklarar jag hur kroppen fungerar och varför dålig kost kan leda till sjukdomar.

Förutom att föreläsningarna är informativa och inspirerande, har jag en professionell bakgrund och en gedigen erfarenhet inom området:
  • licensierad kost- och näringsrådgivare
  • yogalärare
  • livsstilscoach

Orsaker och samband

På föreläsningar om hälsa går man in mycket på olika samband i ens livsstil som påverkar hur man mår. Det finns till exempel mycket forskning och information om hur kost och hälsa hänger ihop, samt motion och hälsa. Det är först när man har kunskapen och förstår orsakerna till en ohälsosam livsstil och sambanden mellan olika faktorer som man kan påverka sin hälsa i rätt riktning.

Olika föreläsningar

Mina föreläsningar om hälsa följer ett helhetskoncept där jag går igenom allting från grunden. Man lär sig om hur människokroppen fungerar, vilka förutsättningar man har för att påverka sin hälsa och jag hjälper dig att ta fram egna verktyg för att stärka immunförsvaret och fysiken, förbättra kostvanor och tarmfloran – helt enkelt må bättre genom att skapa en sundare livsstil.

Om man är intresserad av en specifik aspekt av hälsa så kan man välja en föreläsning som handlar om just det ämnet. Det kan till exempel vara näringsupptag, livsstilsförändringar, kostvanor eller sambandet mellan träning och bättre sömn. Jag utbildar inom de områdena jag är expert på. Söker du en annan typ av specifik expertis, kan jag rekommendera dessa samarbetspartners.

För att se ett exempel på föreläsningar om hälsa i Stockholm se mer här. För specifika önskemål, till exempel en föreläsning om hälsa till ett företag, så kan du kontakta mig. Det kan vara en god idé för att motivera sina anställda till en hälsosammare livsstil och högre produktivitet på jobbet.

Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs