Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Personer som delar med sig av sin mat

RELATIONER

”Goda relationer gör oss lyckligare och friskare och du får tillbaka vad du lägger in. Om du vill ha kärlek – ge kärlek. Om du vill ha vänner - var vänlig. Om du vill bli förstådd - var mer förstående. Om du vill bli lyssnad på - lyssna på andra.”

Att ha sociala relationer med andra människor är det som gör oss allra lyckligast. Enligt forskningen så toppar det definitionen lycka tillsammans med att känna tillhörighet, tillit och gemenskap högt över pengar, kändisskap och materiella ting. Man vet också att människor som har relationer är lyckligare, fysiskt friskare och lever längre än ensamma människor.

Vi är flockdjur i grunden och för de flesta människor är det en självklarhet att omge sig med familj, kollegor och vänner men för andra kan det vara tvärtom. Vissa har ett större behov av ensamhet och andra ett större behov av social närvaro. Många människor lever ofrivilligt ensamma medan andra kan ha fler vänner än de hinner med. Oavsett vad är det bra att se över sin situation och sina relationer för att skapa och bygga ett balanserat socialt liv och nätverk. För vissa flyter det sociala livet på smärtfritt men för en del krävs planering likväl som motion och återhämtning för att det ska bli av.

Citat om mål i livet.

Tips på hur man hittar balanserade relationer:

  • Ta en stund för dig själv varje dag, reflektera över hur du mår, varför vissa saker känns bra eller inte, vad du vill och hur du ska nå dit.
  • Bjud in människor i ditt liv och hitta på saker där fokus är att umgås.
  • Utnyttja tillfällen som födelsedagar och annat som kan firas och bjud in släkt och vänner
  • Var en god lyssnare när någon pratar med eller till dig.
  • Ta plats och berätta saker om dig själv.
  • Ring människor istället för att texta.
  • Var generös med din tid, uppmärksamhet, tillit och vänskap.
  • Förvalta dina fritidsintressen, gå på kurser, aktiviteter, bio, konserter, teater, sport, träna, dansa mm. Det ger dig inte bara upplevelser och glädje utan även motion och minnen.
  • Om du har möjlighet att resa, åk med på någon av alla kultur-, upplevelse- och träningsresor som finns för att lära känna massa nya människor med samma intresse och genom det ni upplever tillsammans under resan skapas fantastiska förutsättningar för lång vänskap.
  • Skaffa husdjur, du får sällskap och möjlighet till gemenskap med andra djurägare.

Behöver du hjälp hitta en bra balans i ditt sociala nätverk? Hör gärna av dig direkt till mig via mail charlotte@charlottef.se eller telefon, 070-461 61 45, så skräddarsyr vi ett sätt som fungerar för dig.

Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs