Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Keep breathing, citat.

ÅTERHÄMTNING

"Med daglig återhämtning får du den kraft som behövs för att ta dig genom livet. Unna dig en daglig stund för att stanna upp, känna, uppleva, reflektera, bryta det du gör, vila mentalt och/eller fysiskt och ge utrymme för att allt du jobbar för ska kunna fortskrida och utvecklas"

Ett av de största hälsoproblemen idag är stress, kronisk stress och bristen på rätt återhämtning. I dagens prestationssamhälle är det många som upplever att det är svårt att prioritera återhämtningen eller veta vad det är man behöver. En bra regel att utgå ifrån är att göra något som är i kontrast till det som stressar dig. Ett exempel är om du sitter framför datorn och avbryter med en promenad i skogen. Ett annat är om du rusar runt med tusen saker i huvudet, istället sätter dig ner och mediterar eller yogar. Ett tredje är att vara ensam i tystnad om du alltid är omgiven av massa människor och ljud.

Det är viktigt att våga släppa på krav och hitta den återhämtning som behövs för att undvika att hamna i ett kroniskt stresstillstånd vilket idag är en av de största orsakerna bakom låggradig kronisk inflammation.

Återhämtningen är livsviktig eftersom det är då du sänker stresshormonerna och går från det sympatiska nervsystemet (fight and flight mode) till det parasympatiska (rest and digest mode) där du reparerar, tillgodogör, rensar och samlar kraft. Det är också då du kan reflektera över ditt liv så att du vet hur du mår, vilken riktning du vill eller behöver ta och påminna dig om att prioritera rätt för mer välbefinnande.

Alla kan hitta balans med rätt inställning och självinsikt. Det viktigaste är att utgå från sig själv och hitta den återhämtning som fungerar bäst för dig.

Inhale and exhale.

Tips på viktig och bra återhämtning:

  • Sömn - ca 7-9 timmar, inklusive djupsömn.
  • Yoga och meditation - inklusive andningsövningar.
  • Natur och förundran - inklusive dagsljus, skogsbad och vackra naturupplevelser.
  • Träning och promenader - inklusive att avbryta stillasittande.
  • Digital paus eller detox - inklusive tystnad och egentid.
  • Fyll på med kreativ inspiration från musik, skapande och upplevelser.
  • Bearbeta känslor genom samtal.
  • Umgås med människor som ger energi.
  • Gör något meningsfullt utan att förvänta dig något tillbaka.

Behöver du hjälp att stressa ner, förbättra din sömn eller hitta rätt typ av återhämtning? Hör gärna av dig direkt till mig via mail charlotte@charlottef.se eller
telefon, 070-461 61 45, så hittar vi en lösning som fungerar för dig.

Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs