Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Schutterstock

Hälsokonsult

– för hotel, restaurang och café, företag, skolor och idrottsföreningar

Vill ni kunna erbjuda era kunder/medlemmar ett modernt utbud som passar samtidens klimatsmarta hälsotrender och som går hand i hand med er företagsfilosofi och affärsidé?

Då ska ni ta del av min kunskap som kostrådgivare och hälsokonsult, yogalärare och långa bakgrund inom rese, hotell- och restaurang-/cafébranschen.

Tillsammans tar vi fram ett hälsosamt, ekonomiskt hållbart och klimatsmart koncept anpassat för er målgrupp. Oavsett om det gäller er personal eller era kunder.

Charlotte F.

Mina tjänster som hälsokonsult inkluderar bland annat:

  • Hälsostatus på gruppen
  • Trendanalys
  • Meny, recept och inköp
  • Kostinspiration
  • Aktivitetsschema
  • Prissättning och display
  • Utbildning av personal
  • Genomförande

För mer info och för att boka ett möte kontakta mig här.

Nyttig träning för fysik och mental hälsa.

Vad gör en hälsokonsult?

Som hälsokonsult kan man antingen jobba för ett företag som arbetar inom hälsa och exempelvis företagshälsovård, eller så kan man jobba inom andra branscher som är relaterade till hälsa.

Även om man som hälsokonsult kan jobba inom olika områden så har alla hälsokonsulter i grunden samma målsättning, nämligen att samarbeta med sina klienter för att skapa och implementera strategier och lösningar som kan hjälpa dem att må bättre, leva sundare och möta sina egna målsättningar. Nedan följer fyra områden som jag som hälsokonsult i Stockholm arbetar inom.

Livsstilsförändring

Ibland känner man att man inte lever det liv som man önskar att man gjorde. Då kan man vilja ändra på olika aspekter i livet, som hur och vad man äter, sina motionsvanor och till exempel hur mycket man röker eller dricker. Jag som hälsokonsult kan då hjälpa klienten att göra en livsstilsförändring. Att ta hjälp av en konsult kan vara bra särskilt om man har svårt för att motivera sig själv eller att hålla fast vid sina nya vanor och rutiner.

Hälsoresor

En hälsokonsult kan också arrangera resor där man erbjuder sina klienter och gäster olika aktiviteter, ofta i form av yoga eller annan rolig träning. En hälsoresa är kul att arrangera eftersom att det ofta sker i en vacker miljö, med människor som valt att investera i sitt eget välmående. Man brukar samarbeta med en annan expert så att man kan erbjuda sina gäster en så holistisk upplevelse som möjligt.

Träning och motion

Att ha sunda motionsvanor är något av det mest grundläggande för att man ska må bra. Som konsult och hälsorådgivare så kan man hjälpa sina klienter att hitta lösningar i vardagen för att inkorporera lite mer motion och hitta aktiviteter som de tycker är roliga. Man kan ge klienterna råd kring sambandet mellan en hälsosam kost och hållbara träningsrutiner.

Företagshälsovård

En hälsokonsult, som ibland också kallas för hälsocoach, kan anlitas av företag för att hjälpa dem med deras företagshälsovård. Hälsocoachen besöker då företaget för att utvärdera hur de arbetar med hälsa idag, och ger sedan förslag på förbättringar som kan skapa en säker och hälsosam arbetsmiljö och gladare medarbetare.

Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs