Food. Yoga. Lifestyle. När det medvetna valet blir det självklara

Som kostrådgivare, yogalärare och hälsoföreläsare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående.

Yogapose i kungsträdgården!

Motion i din vardag

”Motionen är livsviktigt för vårt välmående och hållbara hälsa. När du hittat rätt träningsform för dig kommer du aldrig vilja sluta”.

Motion är livsviktigt för vårt välmående, det vet vi. Men dessvärre fylls våra dagar nuförtiden av alldeles för mycket stillasittande, både på arbetsplatsen och hemma. Och alla dessa sittande timmar kan i många fall vara grunden till livstilsrelaterade sjukdomar såsom diabetes typ 2, hjärt- och kärlsjukdomar samt psykisk ohälsa. Trots att Sverige är ett av de länder som har flest träningsmedlemsskap i EU är vi bland det mest stillasittande folket i världen. Det måste vi ändra på!

Det viktigaste är vardagsmotionen och att röra på sig ofta. Kom ihåg "30- minutersregeln", alltså att du rör på dig var 30:e minut och att du rör på dig mer intensivt i minst 30 minuter om dagen. Då har du kommit en bra bit på vägen. WHO rekommenderar 150 minuters träning per vecka och att barn och ungdomar ska röra på sig intensivt minst 60 minuter per dag.

Kom ihåg att motion inte alltid behöver vara träning i gym eller motionsspåret, det kan vara städning, trädgårdsarbete, gå på stan eller att dansa natten lång. Så länge du rör på dig!

Vill du lära dig mer om detta? Läs mer under "Vad jag erbjuder" eller ring mig på 070-4616145!

Yogacitat.

Varierad motion

Jag har alltid gillat att sporta och har ett stort behov av att röra mycket på mig. Jag föredrar både explosiv träning med hög puls och mycket svett såsom löpning och boxning. Dock har jag på senare år upptäckt yogans alla fördelar, dels för att den gör mig fysisk stark, rörlig och smidig och dels för att den hjälper mig bli mer fokuserad, uthållig och närvarande.

Prioritera motionen – så gör du

Med min erfarenhet som gruppträningsinstruktör, löpare och yogalärare hjälper jag dig att hitta den träningsform som passar bäst för dig och din livssituation. Det är nämligen först då du kommer prioritera motionen. Oftast är det inte brist på din tid – utan hur du prioriterar din tid.

Tillsammans tar vi fram ett anpassat träningsschema så att det blir en naturlig del av din vardag och så småningom en självklar del av ditt liv.

Vill du lära dig mer om detta? Läs mer under "Vad jag erbjuder" eller ring mig på 070-4616145!

Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs