Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Yogapose i kungsträdgården!

MOTION

”Motionen är livsviktigt för vårt välmående och hållbara hälsa. När du hittat rätt träningsform för dig kommer du aldrig vilja sluta”.

Motion är livsviktigt för vårt välmående, det vet vi. Men dessvärre fylls våra dagar nuförtiden alldeles för mycket av stillasittande, både på arbetsplatsen och hemma. Alla dessa sittande timmar kan i många fall vara grunden till livsstilsrelaterade sjukdomar såsom diabetes typ 2, hjärt- och kärlsjukdomar, vissa cancerformer samt psykisk ohälsa. Trots att Sverige är ett av de länder som har flest träningsmedlemskap i EU är vi bland det mest stillasittande folket i världen!!

Det måste vi ändra på!

Det viktigaste är vardagsmotionen och att röra på sig ofta. En bra grundregel är “30-minutersregeln", alltså att du rör på dig var 30:e minut och att du rör på dig mer intensivt i minst 30 minuter om dagen. Då har du kommit en bra bit på vägen. Kom ihåg att motion inte alltid behöver vara träning i gym eller motionsspåret, det kan vara städning, trädgårdsarbete, rörligt arbete, gå på stan eller att dansa natten lång. Varje minut av rörelse räknas!

Yogacitat.

WHO rekommenderar

150–300 minuters träning per vecka och att barn och ungdomar ska röra på sig intensivt minst 60 minuter per dag. I det ingår pulshöjande konditionsträning, styrka, balans och rörlighet. Som med det mesta i livet gäller det att hitta den där balansen av glädje, variation, utmaning och motivation för att du inte ska tappa lusten eller välja soffan istället.

Tips på att komma igång med långsiktig träning och daglig motion:

  • Välj den motion och de sporter du gillar, då blir den av.
  • Planera din träning för varje vecka så att den passar din övriga kalender.
  • Förbered dig genom att packa kläder och boka in dig på klasser i god tid.
  • Res på dig var trettionde minut.
  • Ta trapporna istället för hissen.
  • Gå minst 30 minuters promenad om dagen, kan delas upp i kortare stunder.
  • Variera träningen mellan styrka, kondition, rörlighet och balans.
  • Sätt realistiska mål.
  • Hitta kompisar som gillar samma träning och peppa varandra.

Känner du att du behöver hjälp att komma igång och hitta motivation? Hör gärna av dig direkt till mig via mail charlotte@charlottef.se eller telefon, 070-461 61 45, så hittar vi en lösning som fungerar för dig.

Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs