Food. Yoga. Wellness. När det medvetna valet blir det självklara

Som kostrådgivare, hälsocoach, yogalärare och föreläsare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående. 

Charlotte lagar mat.

Kost

”Med rätt kost får jag rätt energi eftersom jag får i mig den näring som behövs för en balanserad, fokuserad, energisk, frisk och lycklig vardag”.

Egentligen är det enkelt. Den maten som är bäst för oss och för vår miljö är den som äts i så naturlig form som möjligt.

Antiinflammatorisk kost

Jag refererar ofta till begreppet ”Eat clean” och ”Antiinflammatorisk kost” vilket betyder att maten är så naturlig och näringstät som möjligt. Det är egentligen det enklaste sättet förhålla sig till kost då man bara behöver fokusera på bra råvaror, från bra leverantörer och i stor variation. Vi undviker ultra processade varor helt. Lägger vi till smaker från naturens egna skafferi såsom färska örter och torkade kryddor, kallpressad olivolja och med lite mer tid – kan vi enkelt skapa helt ljuvliga smaker och fullständiga måltider.

Jag äter dagligen en stor mängd grönsaker, lite nötter, frön och frukt av så många olika sorter som möjligt. Både i rå form tilllagad på olika sätt. Till det toppar jag med lite fiberrika kolhydrater såsom quinoa, rågsurdegsbröd eller mathavre och lättsmälta men fullvärdiga proteiner såsom get- och fårost, fisk, ägg, tofu och fågel. När lusten faller in njuter jag gärna av en köttbit, alltid från gräsbetande djur, med god hemlagad sås. Oftast äter jag veganskt till lunch, för att jag har märkt att jag mår bäst av det. Konceptet VB6 (Vegan/vegetarian before 6PM) är något som jag gärna rekommenderar de som vill och behöver äta mer växtbaserat.

Citat om mat.

De största hälsoskillnaderna upplever jag tydligt när jag minskar på (men inte slutar helt med) socker, processad mat, gluten, laktos och rött kött.

I mina föreläsningar och workshops går jag på djupet om varför viss mat är bättre än annan mat och hur vi kan maxa näringsupptaget. Jag fördjupar mig även i tarmflorans betydelse för vårt immunförsvar, välmående och åldrande.

Eftersom varje människa är unik och har olika förutsättningar anpassas mina rekommendationer i privata kostrådgivningar efter din livssituation. Det handlar om att ändra vanor, beteenden och inställningen, vilket man endast kan göra genom att utgå från sig själv och sin förmåga.

Vill du lära dig mer om detta? Läs mer under "Vad jag erbjuder" eller ring mig på 070-4616145.

Boka yogaklass Boka resa Boka onlinekurs