Kost och Ayurveda - Yogayama, Stockholm
Kurs: 50 timmar
Datum: 15-17 november 2024 kl 8:30-17, 14-15 december 2024 kl 8:30-16:30
Pris: 8700 kr
Ingår i Yogayamas vidareutbildning mot 500 eRYT men kan också göras som en enskild kurs.
Allt vi äter påverkar vår fysiska hälsa, energinivå, humör och även vår psykiska hälsa samt det själsliga välbefinnandet. Det är dock inte enbart vad vi äter som påverkar utan även faktorer som stress, motion, återhämtning och när, var och hur vi äter. Många faktorer har en betydelse för vårt välbefinnande, bland annat genom hur effektivt vi kan ta vara på näringen och därmed öka förståelsen för hur vi individuellt kan anpassa vår kost och livsstil för att optimera vår egen hälsa.
Kursen riktar sig till dig som är intresserad av kost och näring och som vill bredda sina kunskaper i ämnet för att på så vis få en större förståelse för olika människors behov när det gäller mat och välbefinnande. Som yogautövare och lärare får du även ökad insikt i den ayurvediska hälsoläran och yogisk kost och därmed en bred kunskap kring hur mat och yoga kompletterar varandra i syfte att läka och hela. Efter utbildningen har du som deltagare en ökad kunskap och förståelse för matens huvudsakliga byggstenar och kroppens behov av olika näringsämnen. Du har också fått en djupare inblick i ämnet ayurveda, den klassiska indiska hälsoläran, en systertradition till yogan, och erhållit specifika tekniker för hantering av vanliga obalanser.
Lärare: Dr. Sageeta, Annika Berger och Charlotte Fredriksson
För bokning och mer info om detaljerat innehåll: