Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

En person sparkar mot himlen i solnedgången

Foto: Kenrick Mills"

UTMANINGAR

”Begränsa inte dina utmaningar, utmana dina begränsningar. Varje utmaning utvecklar och motiverar oss, stärker vår motståndskraft, uthållighet, kunskap, ökar gemenskap och lär oss uppskatta det vi redan har.”

För att leva ett hälsosamt liv krävs inte bara rätt mat och motion, frisk luft och sol, mindre stress, bra sömn, återhämtning, fungerande relationer och lite disciplin. Det krävs också motgångar, utveckling, kunskap, erfarenhet, vilja och motivation för att nå hela vägen och känna att man lever ett meningsfullt liv. När du är motiverad skapar du mer energi, ett positivare mindset, gör bättre och klokare val för dig, din omgivning och miljön du lever i.

Det krävs en hel del mod att anta utmaningar men när vi gör det sker den utveckling som behövs för att hålla motivationen uppe och känna en mening med livet.

Utmaningar ingår i livet och kan vara stora som små och allt från hälsa, ekonomi, arbetsbelastning, boende, barn, relationer etc. Vi alla utsätts för dem kontinuerligt i olika variationer. När vi lär oss att hantera utmaningarna kan det hjälpa oss att reducera stresshormoner som i sin tur kan stärka vårt välbefinnande och fysiska och psykiska hälsa. Vi känner oss tillfredsställda, nöjda och det stärker vårt självförtroende efter att ha klarat utmaningen.

Om vi aldrig har utmaningar kan livet kännas meningslöst och tråkigt. Om en sådan känsla infinner sig kan det vara bra att se över sitt liv, påbörja något nytt och se om man kan skapa utmaningar för att känna mening med livet.

Citat om motivation.

Tips på att hantera och anta utmaningar för att känna känslan av mening.

  • Analysera utmaningen du står inför, sätt upp en strategi för att ta dig igenom den och gör det som behövs.
  • Är utmaningen för omfattande, ta hjälp och prata med vänner.
  • Se över resten av ditt liv, vad behöver du förändra för att ta dig igenom utmaningen.
  • Fira när du tagit dig igenom utmaningen.
  • Om du upplever livet meningslöst och inte har några utmaningar, skaffa ett nytt jobb, delta i välgörenhetsprojekt, lär dig nya saker, sätt upp ett träningsmål, bada kallbad, hjälp andra osv.

Behöver du hjälp känna en mening i livet? Hör gärna av dig direkt till mig via mail charlotte@charlottef.se eller telefon, 070-461 61 45, så skräddarsyr vi ett sätt som fungerar för dig.

Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs