Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Charlott Fredriksson

Bakgrund

Charlotte Fredriksson är föreläsare, yogalärare och kostrådgivare med ett djupt intresse för hälsa, mat och människor. Hon är dessutom bloggare med fokus på kost, motion, stress, energi och en balanserad livsstil. Hennes erfarenhet av holistisk hälsa och intresse för de blå zonerna, de områden i världen där människor lever längre och friskare, har gett henne stor kunskap om hälsofrämjande livsstilsförändringar. Hon är mycket uppskattad för sitt sätt att inspirera till en sund och hållbar livsstil med tips på enkla och främst vegetariska recept, vardagsmotion, återhämtning och inställning till livet.

En balanserad livsstil innehåller allt från glädje till motgångar, medgångar, framgångar, utmaningar, harmoni och utveckling. Ett liv där du känner ditt syfte och en mening med livet, vet din riktning men där du också kan vara flexibel att möta det som kommer i din väg. Det behöver inte vara antingen det ena eller andra utan är en pågående process genom livet.

Att hjälpa människor till en hälsosam och hållbar livsstil i balans är något som motiverar mig enormt. Yoga, kost, träning och hälsa är inte bara mina expertområden, utan även genuina personliga intressen. Jag älskar att laga mat med mycket grönt och vackra färger, prata IRL med gamla och nya vänner, bjuda in till stora middagar, vara med min familj, yoga dagligen och att vara ute i naturen, gärna på långa powerwalks, löpturer eller sköna promenader.

Jag har i stort sett alltid arbetat med mat, service och hälsa och brinner för att knyta samman just kost, näring, träning, återhämtning och den mentala hälsan med en stor dos glädje. Min familj består av min fantastiska man Tomas, våra tre underbara barn och vår tillgivna katt Kitty. Vi har dessutom turen att ha många härliga vänner och en stor släkt med massa syskon, kusiner och föräldrar.

Jag närmar mig 50-årsåldern och vet precis hur svårt det kan vara att få till den ”perfekta" balansen i vardagen och det så kallade livspusslet. Livet har olika faser och det är en ständig avvägning att anpassa sig till det som råder för tillfället. Så länge vi utgår från oss själva, accepterar läget, gör vårt bästa och sänker kraven, kommer man långt. Ett öppet sinne, flexibelt mindset och att undvika de värsta energitjuvarna är en bra grund att utgå ifrån för att leva hållbart.

Utbildningar

Poppius - Grundkurs i praktisk journalistik.
Yogayama och Villa Vi - Licensierad yogalärare - 200h Registered Yoga Teacher och snart klar med vidareutbildning E500h RYT, Experienced Registered Yoga Teacher, Yoga Alliance Standards.
Axelssons - Ekologisk kost- och näringsrådgivare.
International Business schools - Hotel and restaurant management och International management and marketing.
SAFE - Gruppträningsinstruktör

Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs