Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Resor

Följ med på spännande, magiska och upplevelserika resor, retreats och events i Sverige och världen!

Alla resor görs i samarbete med andra profiler och aktörer och har olika teman konceptualiserade efter vår kombinerade expertis. Retreatsen och resorna är personliga och sker oftast i små grupper. Dagarna fylls med olika aktiviteter såsom yoga, träning, vandring, löpning, meditation, workshops, föreläsningar och kulturupplevelser i form av god mat, vinprovning och sightseeing.

Självklart skapas utrymme för återhämtning och egentid.

Är du nyfiken på vad som är på gång? Se mer nedan!

Yogapass på stranden
Spa i rofull miljö med inomhus bassäng

Fullbokad
Anmäl till väntelista

Åldrandets Gåta - IKARIA

Yoga- och Vandringsretreat - Ikaria 2-9 september 2023

I samarbete med Go Active Travel, Henrik Ennart och SvD Accent.

Den blå zonen Ikaria är en liten Grekisk ö som länge intresserat forskare då man upptäckt att de som bor där har störst chans i världen att bli över 90 år. Det finns fem blå zoner i världen som alla har ovanligt många 100-åringar och där människorna är friskare och lyckligare än i andra delar av världen. På Ikaria tros öbornas sunda livsstil vara faktorn bakom ett lågt antal livsstilsrelaterade sjukdomar och långa liv.

Henrik Ennart, vetenskapsjournalist och författare, ser fram emot att återvända till Ikaria, för att berätta allt om hemligheten bakom de blå zonerna.

Vi utforskar Ikaria, vandrar, besöker familjer, vin- och biodlare, hälsobad och historiska platser. Vi äter traditionell grekisk medelhavskost och bjuds på lokalt vin. Henrik håller flera faktaspäckade föreläsningar och jag leder den dagliga yogan och föreläser om kost och hälsosam livsstil.

En yoga studio

Fullbokad
Anmäl till väntelista

Holistisk Yoga Weekend Flow - Villa Baro, Åtvidaberg

Holistisk Yoga Weekend Flow 17-19 nov 2023

Välkommen på en yogaweekend med Charlotte Fredriksson på Villa Baro i Åtvidaberg den 17-19 november 2023. En helg med “Be your flow” i fokus. Charlotte leder oss igenom dagarna fyllda av dynamisk och återhämtande yoga, utveckling, acceptans, nyfikenhet och gemenskap. Vi reflekterar över vårt egna liv, hur vi kan balansera våra energier, vad vi behöver och vill ha mer av för att hitta flow, hållbar energi, glädje och balans i livet.

Datum: 17-19/11
Pris: 5035 kr, del i dubbelrum
Ingår: 5 yogaklasser, 2 föreläsningar, 1 vandring, 2 powerwalks, 2 middagar, 2 luncher och 2 frukostar.

"Jag var med på Charlottes Yoga Weekend på Villa Baro och tycker det var en perfekt helg för dig som vill ha en intensiv och bra yogahelg, med promenader, god mat och vacker miljö. Charlotte, vår proffsiga och trevliga instruktör, såg till att vi kom hem med träningsvärk, nya matkunskaper och ett stort leende. Åk!"
- Katarina

Spa i rofull miljö med inomhus bassäng

Yoga-, spa- och träningshelg - Hooks Herrgård, Hok

Yoga-, spa och träningshelg jan 2023 - Nya datum kommer snart

Välkommen på en yoga-, spa och träningshelg i samarbete med Hooks Herrgård och deras yoga- och träningscoacher.

En helg att fokusera på dig själv, din kropp och din själ med träning och återhämtning i fokus. Ett varierande retreat som bjuder på yoga med bland annat Charlotte där vi släpper alla måsten och ger oss hän in i yogans värld. Under helgen erbjuds även yoga med andra lärare, träning och promenader. När det börjar skymma beger vi oss till spat för återhämtning. Här finns upplevelseduschar, bastulandskap och bad i olika temperaturer. Kanske vågar du testa på vinterbad eller aufguss? På kvällen serveras en trerätters middag i herrgårdens restaurang innan det är dags för en god natts sömn.

Charlotte håller även en föreläsning om hållbar livsstil som är naturlig och bygger på vetenskapligt bevisade livsstilsval som inte bara göra oss friskare och gladare utan även sägs ge oss några extra år i livet!

Vi kan nästa lova att du åker hem med en lugnare version av dig själv, men ändå med förnyad energi och kanske en dos träningsvärk.

Kurs i Toscana

Sluta Stressa Börja Leva - Toscana

Sluta Stressa Börja Leva, våren 2024 - Nya datum kommer snart

I samarbete med Go Active Travel, Peppe Ekmark & Casa Oliveta.

Välkommen på en resa som hjälper dig att hitta balansen i livet när det gäller allt från personlig utveckling till din hälsa. Vi åker till vackra Toscana i Italien där vi under fyra dagar fyller på med inspiration, motivation och kraftfulla verktyg för att Du en gång för alla ska släppa hinder och istället leva det liv du vill. Peppe Ekmark och Charlotte Fredriksson vet av egen erfarenhet och med grundläggande kunskap att det går att göra just de förändringar som krävs för att bli mer balanserad och lycklig.

På den här kursen går vi till botten med oss själva för att bli dem vi egentligen är och vill vara. För att vi människor ska kunna utvecklas, våga, känna gemenskap och ändra de vanor och mentala inställningar som stoppar oss från vårt drömliv, måste vi känna oss trygga i våra grundläggande behov. Under dagarna kommer vi göra övningar för att du ska förstå dig på dig själv och andra bättre. Resultatet blir en handlingsplan som garanterat kommer att hjälpa dig ta nästa steg i ditt liv.

Förutom workshops och föreläsningar med Peppe i personlig utveckling, föreläsningar om hållbar hälsa med Charlotte, blir det individuella coachsamtal och uppföljningssamtal 3 ggr online efter resan. Det kommer även finnas tid över för egen reflektion och rekreation i underbara Toscana. Vi promenerar eller löptränar på morgonen, yogar och mediterar, njuter av underbar lokalt odlad mat och vin. Och vi hinner även med ett besök på en vingård och lite shopping i staden Lucca.

Åldrandets Gåta - Acciaroli

Åldrandets Gåta - Acciaroli

Åldrandets Gåta - Acciaroli

Åldrandets Gåta - Nya datum kommer snart!

I samarbete med Go Active Travel, Henrik Ennart och SvD Accent.

Den charmiga lilla kuststaden Acciaroli i sydvästra Italien har förbryllat forskare i flera år med sina uppseendeväckande många invånare som är kring 100 år. Här finns dessutom ett extremt lågt antal hjärtsjuka och få som drabbas av Alzheimers. Tillsammans med vetenskapsjournalisten och författaren Henrik Ennart går vi på djupet för att få en del av svaren på hur man kan leva ett långt, friskt och lyckligt liv. Vi tar del av livet i Acciaroli med omnejd genom vandringar och utflykter till historiska platser. Vi smakar på lokala viner, mat och olivolja och lyssnar på Henriks intressanta föreläsningar. Varje morgon finns möjlighet till yoga med Charlotte Fredriksson och därefter utforskar, upptäcker och inspireras vi av ortsbornas livsstil för att kunna implementera delar av den när vi kommer hem.

Cilento är platsen där Medelhavskosten första gången beskrevs i början av 1950-talet. Den mat vi äter är just av det slag som vanliga människor i regionen traditionellt har ätit till vardag och fest. Vi bjuds snarare på läckra hemlagade måltider än på modern restaurangmat. Som i all Medelhavskost består basen av grönsaker, inte minst tomat, aubergine och lökväxter, många olika vilda örter, baljväxter, olivolja, surdegsbröd gjort på lokala vetesorter och rött vin. Typiskt för Medelhavskosten i Cilento är förstås även pastan. Det mesta som fångades i havet såldes vidare och själva åt människorna framför allt ansjovis. Allt var ekologiskt, närodlat och närproducerat. Ibland kallas den här kokkonsten för "de fattigas rika mat".

Costa Rica

Åldrandets Gåta - Costa Rica

Åldrandets Gåta - Nya datum kommer snart

I samarbete med Go Active Travel, Henrik Ennart och SvD Accent.

En äventyrsresa till Nicoyahalvön! Nicoyahalvön, ett litet lantligt strandsamhälle som ligger på halvön Guanacaste på Costa Ricas nordvästra kust är utsedd till en av de fem blå zonerna sedan 2004. Här finns enligt forskare de flesta invånare i världen över 90 år och regionen kan stoltsera med det högsta antalet hundraåringar i världen. Förutom att de lever länge är de också osedvanligt friska och lyckliga.

Lokalbefolkningens livsstil är mycket intressant för forskningen om livslängd och vi reser dit tillsammans med vetenskapsjournalisten, mat- och hälsoexperten och författaren Henrik Ennart för att fördjupa vår kunskap om och inspireras av deras livssyn. Vi tar del av livet på Nicoyahalvön med omnejd genom utflykter till olika familjära byar och avslutar resan i några av de fantastiska naturparker som gör Costa Rica unikt.

Vi kombinerar detta med surfing, yoga, naturupplevelser, vandringar, familjebesök, lokala vin- och matupplevelser, med mest vegetarisk kost och andra delikatesser och "cooking shows". Henrik håller flera intressanta och faktaspäckade föreläsningar om Costa Rica, de blå zonerna, friskt åldrande och forskningen kring detta. Charlotte Fredriksson, vår yogalärare och kostrådgivare, håller förutom yogaklasserna en motiverande föreläsning om holistisk kost och livsstil inspirerad av de blå zonerna och hälsa i allmänhet. Det här är en resa för dig som vill uppleva det genuina Costa Rica där det lokala livet presenteras från hjärtat av lokalborna.

Vad är hälsoresor?

Att åka på hälsoresa blir allt mer populärt eftersom att fler vill lägga mer tid och pengar på att må bra. Hälsoresor av olika slag innebär ofta att man kombinerar flera härliga aspekter av välmående; så som mental vila, fysisk träning, god och nyttig mat samt roliga aktiviteter. Hälsoresorna jag erbjuder kan se väldigt olika ut. Den kan till exempel ske i Sverige eller någon annanstans i världen. De kan vara allt ifrån en dag till flera veckor.

Generellt planeras så att hälsoresan varar några dagar, så att man hinner lära känna arrangörerna och de andra resenärerna. Hälsoresan kan vara intensiv med aktiviteter eller mycket egen tid. Hur intensiv en resa är beror på vilken typ av träning eller aktivitet som resan fokuserar på.

Olika typer av hälsoresor

En hälsoresa kan vara utformad antingen som en aktivitetsresa eller som en kurs. Kurserna varar vanligtvis en längre tid än en resa där man bara ägnar en viss del av tiden åt själva aktiviteten. Olika aktiviteter som en hälsoresa brukar inkludera är:

  • Yoga
  • Meditation
  • Workshops
  • Vandring
  • Matlagning och inspirerande aktiviteter för en hälsosammare livsstil

En träningsresa eller en yogaresa brukar vara upplagd så att man gör ett eller två stycken tränings- eller yogapass om dagen, varvat med hälsosamma måltider, utflykter, meditation och vila. En del väljer att åka på en hälsoresa själva, för att ha tid att stänga av och koppla bort vardagen.

Andra väljer att göra det med sin partner eller vän som en gemensam upplevelse. Den här typen av hälsoresor brukar hållas på vackra herrgårdar i Sverige eller på inspirerande platser i varmare länder.

En kvinna instruerar en man gällande en yogaposition.

En nystart

Instruktörerna på mina hälsoresor har omfattande kunskap och coachar en igenom hela resan.

Att må bra, både mentalt och fysiskt, är viktigt och någonting man bör prioritera i livet. En hälsoresa kan vara ett sätt att skapa en nystart för sig själv. Många som kommer hem från en hälsoresa känner att de har fått den push de behöver för att våga följa sina drömmar och välja ett liv som gör dem lyckliga. Resan innebär en möjlighet att lära sig något nytt, att utforska okända delar av sig själv och att hitta den inspiration och motivation som man behöver för att skapa en sundare livsstil. En hälsoresa kan därför ses som en investering i sitt eget välmående.

Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs