Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Resor

Följ med på spännande, magiska och upplevelserika resor, retreats och events i Sverige och världen!

Alla resor görs i samarbete med andra profiler och aktörer och har olika teman konceptualiserade efter vår kombinerade expertis. Retreatsen och resorna är personliga och sker oftast i små grupper. Dagarna fylls med olika aktiviteter såsom yoga, träning, vandring, löpning, meditation, workshops, föreläsningar och kulturupplevelser i form av god mat, vinprovning och sightseeing.

Självklart skapas utrymme för återhämtning och egentid.

Är du nyfiken på vad som är på gång? Se mer nedan!

Yogapass på stranden
Charlotte och Henrik

ENDAST FÅ PLATSER KVAR

Cilento - ett besök i den hemliga blå zonen med Henrik Ennart och Charlotte Fredriksson

Ett besök i den hemliga blå zonen Cilento 17-24 april 2024 - med Henrik Ennart och Charlotte Fredriksson

I samarbete med Go Active Travel, Henrik Ennart och SvD Accent. Cilento i sydvästra Italien har intresserat forskare i flera år med sina uppseendeväckande många invånare runt 100 år. Här finns dessutom ett ovanligt lågt antal hjärtsjuka och få som drabbas av Alzheimers.

Tillsammans med vetenskapsjournalisten och författaren Henrik Ennart och yoga- och hälsoentreprenören Charlotte Fredriksson går vi på djupet för att få en del av svaren på varför och hur vi kan leva ett långt, friskt och lyckligt liv. Henrik och Charlotte har tillsammans skrivit boken Den goda maten - Medelhavets smaker, livsstil och hemligheten bakom friskt åldrande, som bygger på fakta om Cilento, forskningen bakom friskt åldrande och om möten med familjer som bor i området. På resan besöker vi flera av dessa familjer och äter den mat vars recept finns i boken.

Cilento är platsen där Medelhavskosten första gången beskrevs i början av 1950-talet. Den mat vi äter är just av det slag som vanliga människor i regionen traditionellt har ätit till vardag och fest. Vi bjuds snarare på läckra hemlagade måltider än på modern restaurangmat. Som i all Medelhavskost består basen av grönsaker, inte minst tomat, aubergine och lökväxter, många olika vilda örter, baljväxter, olivolja, surdegsbröd gjort på lokala vetesorter och rött vin. Typiskt för Medelhavskosten i Cilento är förstås även pastan. Det mesta som fångades i havet såldes vidare och själva åt människorna framför allt ansjovis. Allt var ekologiskt, närodlat och närproducerat. Ibland kallas den här kokkonsten för "de fattigas rika mat".

Det här är en resa för dig som vill uppleva en genuin del av Italien där det lokala livet, så långt ifrån massturism som möjligt, presenteras från hjärtat av lokalborna.

Varmt välkomna att följa med!

Spa i rofull miljö med inomhus bassäng

En resa till den blå zonen IKARIA

Livsstilsresa till den blå zonen Ikaria - den 7-14 september 2024

I samarbete med Go Active Travel, Henrik Ennart och SvD Accent.

Den blå zonen Ikaria är en liten grekisk ö som länge intresserat forskare då man upptäckt att de som bor där har störst chans i världen att bli över 90 år. Det finns fem blå zoner i världen som alla har ovanligt många 100-åringar och där människorna är friskare och lyckligare än i andra delar av världen. På Ikaria tros öbornas sunda livsstil vara faktorn bakom ett lågt antal livsstilsrelaterade sjukdomar och långa liv.

Henrik Ennart, vetenskapsjournalist och författare, ser fram emot att återvända till Ikaria, för att berätta allt om hemligheten bakom de blå zonerna.

Vi utforskar Ikaria, vandrar, besöker familjer, vin- och biodlare och historiska platser. Vi äter traditionell grekisk medelhavskost och bjuds på lokalt vin. Henrik håller flera faktaspäckade föreläsningar och jag leder den dagliga yogan och föreläser om hållbar kost och hälsosam livsstil.

En yoga studio

Bokningen öppnar snart!

Holistisk Yoga Weekend Flow - Villa Baro, Åtvidaberg

Holistisk Yoga Weekend Flow 15-17 nov 2024

Välkommen på en yogaweekend med Charlotte Fredriksson på Villa Baro i Åtvidaberg den 15-17 november 2024. En helg med “Andetaget och vikten av återhämtning” i fokus. Charlotte leder oss igenom dagarna fyllda av dynamisk och lugn yoga, meditation och pranayama (andningstekniker). Målet är att förstå hur mycket andetaget kan påverka vårt välbefinnande och hälsa och hur vi kan hjälpa kroppen att återhämta sig optimalt genom olika livsstilsval.

Datum: 15-17/11 2024
Pris: Kommer snart
Ingår: 5 yogaklasser, 2 föreläsningar/workshops, 1 vandring, 2 powerwalks, 2 middagar, 2 luncher och 2 frukostar.

"Jag var med på Charlottes Yoga Weekend på Villa Baro och tycker det var en perfekt helg för dig som vill ha en intensiv och bra yogahelg, med promenader, god mat och vacker miljö. Charlotte, vår proffsiga och trevliga instruktör, såg till att vi kom hem med träningsvärk, nya matkunskaper och ett stort leende. Åk!"
- Katarina

Costa Rica

Åldrandets Gåta - Costa Rica

Åldrandets Gåta - Nya datum kommer snart

I samarbete med Go Active Travel, Henrik Ennart och SvD Accent.

En äventyrsresa till Nicoyahalvön! Nicoyahalvön, ett litet lantligt strandsamhälle som ligger på halvön Guanacaste på Costa Ricas nordvästra kust är utsedd till en av de fem blå zonerna sedan 2004. Här finns enligt forskare de flesta invånare i världen över 90 år och regionen kan stoltsera med det högsta antalet hundraåringar i världen. Förutom att de lever länge är de också osedvanligt friska och lyckliga.

Lokalbefolkningens livsstil är mycket intressant för forskningen om livslängd och vi reser dit tillsammans med vetenskapsjournalisten, mat- och hälsoexperten och författaren Henrik Ennart för att fördjupa vår kunskap om och inspireras av deras livssyn. Vi tar del av livet på Nicoyahalvön med omnejd genom utflykter till olika familjära byar och avslutar resan i några av de fantastiska naturparker som gör Costa Rica unikt.

Vi kombinerar detta med surfing, yoga, naturupplevelser, vandringar, familjebesök, lokala vin- och matupplevelser, med mest vegetarisk kost och andra delikatesser och "cooking shows". Henrik håller flera intressanta och faktaspäckade föreläsningar om Costa Rica, de blå zonerna, friskt åldrande och forskningen kring detta. Charlotte Fredriksson, vår yogalärare och kostrådgivare, håller förutom yogaklasserna en motiverande föreläsning om holistisk kost och livsstil inspirerad av de blå zonerna och hälsa i allmänhet. Det här är en resa för dig som vill uppleva det genuina Costa Rica där det lokala livet presenteras från hjärtat av lokalborna.

Inbjudan till event

Föreläsning och middag!

Välkomna att lyssna på en inspirerande föreläsning om friskt åldrande, medelhavskostens ursprung och hälsobringande effekter, blå zonerna och hur du kan skapa en hållbar och härlig livsstil!

Henrik Ennart, författare och vetenskapsjournalist och Charlotte Fredriksson, yogalärare och kost- och näringsrådgivare, föreläser om friskt åldrande i samband med signeringen av deras gemensamma bok Den Goda Maten.

De berättar om Medelhavskostens ursprung, de blå zonerna samt kosten och livsstilen som tros ligga bakom åldrandets gåta. Efter flera resor tillsammans till bland annat den "hemliga blå zonen" Cilento i Italien och andra blå zoner har de tillsammans kartlagt det som forskare från hela världen förundrats över.

Ni får lyssna till bakgrunden, faktan och historien om de platser i världen där folk lever längst och är friskast och ta del av de livsstilsval som skapar bästa förutsättningar för hållbart åldrande. I de här vanorna ingår såklart en balanserad och hälsosam kost vilket vi kommer att diskutera till stor del och dessutom bjuds vi på en måltid inspirerad från Cilento och recept ur boken.

Missa inte detta tillfälle att inspireras och motiveras av en livsstil som är härlig, hälsosam, enkel och hållbar.

Nya datum kommer snart!

Vad är hälsoresor?

Att åka på hälsoresa blir allt mer populärt eftersom att fler vill lägga mer tid och pengar på att må bra. Hälsoresor av olika slag innebär ofta att man kombinerar flera härliga aspekter av välmående; så som mental vila, fysisk träning, god och nyttig mat samt roliga aktiviteter. Hälsoresorna jag erbjuder kan se väldigt olika ut. Den kan till exempel ske i Sverige eller någon annanstans i världen. De kan vara allt ifrån en dag till flera veckor.

Generellt planeras så att hälsoresan varar några dagar, så att man hinner lära känna arrangörerna och de andra resenärerna. Hälsoresan kan vara intensiv med aktiviteter eller mycket egen tid. Hur intensiv en resa är beror på vilken typ av träning eller aktivitet som resan fokuserar på.

Olika typer av hälsoresor

En hälsoresa kan vara utformad antingen som en aktivitetsresa eller som en kurs. Kurserna varar vanligtvis en längre tid än en resa där man bara ägnar en viss del av tiden åt själva aktiviteten. Olika aktiviteter som en hälsoresa brukar inkludera är:

  • Yoga
  • Meditation
  • Workshops
  • Vandring
  • Matlagning och inspirerande aktiviteter för en hälsosammare livsstil

En träningsresa eller en yogaresa brukar vara upplagd så att man gör ett eller två stycken tränings- eller yogapass om dagen, varvat med hälsosamma måltider, utflykter, meditation och vila. En del väljer att åka på en hälsoresa själva, för att ha tid att stänga av och koppla bort vardagen.

Andra väljer att göra det med sin partner eller vän som en gemensam upplevelse. Den här typen av hälsoresor brukar hållas på vackra herrgårdar i Sverige eller på inspirerande platser i varmare länder.

En kvinna instruerar en man gällande en yogaposition.

En nystart

Instruktörerna på mina hälsoresor har omfattande kunskap och coachar en igenom hela resan.

Att må bra, både mentalt och fysiskt, är viktigt och någonting man bör prioritera i livet. En hälsoresa kan vara ett sätt att skapa en nystart för sig själv. Många som kommer hem från en hälsoresa känner att de har fått den push de behöver för att våga följa sina drömmar och välja ett liv som gör dem lyckliga. Resan innebär en möjlighet att lära sig något nytt, att utforska okända delar av sig själv och att hitta den inspiration och motivation som man behöver för att skapa en sundare livsstil. En hälsoresa kan därför ses som en investering i sitt eget välmående.

Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs