Food. Yoga. Wellness. När det medvetna valet blir det självklara

Som kostrådgivare, hälsocoach, yogalärare och föreläsare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående. 

Solnedgång på en plats utomlands med utsikt över havet.

Retreats

Följ med på spännande, magiska och upplevelserika retreats, hälsoresor och kurser i Sverige och världen!

Alla resor görs i samarbete med andra profiler och aktörer och har olika teman konceptualiserade efter vår kombinerade expertis. Retreatsen och hälsoresorna är personliga och sker oftast i små grupper. Dagarna fylls med olika aktiviteter såsom yoga, träning, vandring, meditation, workshops, föreläsningar och kulturupplevelser i form av god mat, vinprovning och sightseeing.

Självklart skapas utrymme för återhämtning och egentid.

Är du nyfiken på vad som är på gång? Se mer nedan!

Nytt och fräsch mat uppdukad på en mörk stenskiva.

Hälsosmart Webinar - Online.

Ta första steget mot en Hälsosmart Höst, 2 september kl 20.00, på ZOOM.

I samarbete med Ingela Nilsson.

Ett Zoom webinar med fokus på att komma igång med goda kost- och träningsvanor efter sommaren. Under vårt webinar introducerar vi dig till den antiinflammatoriska kosten, hur mycket och vad du behöver träna för att kroppen ska hålla länge samt vikten av ett balanserat sinne.

Mer info och BOKA HÄR.

Kurs i Toscana

Lev Dina Drömmar - Toscana

I samarbete med Peppe Ekmark

Lev Dina Drömmar, 19-23 oktober 2021, på Casa Oliveta i Toscana.

En kurs i självledarskap och hållbar hälsa för dig som vill ha kunskap, verktyg och inspiration för att på riktigt börja tro på dig själv, våga drömma och leva det liv du verkligen vill leva.

Läs mer och BOKA HÄR.

En yoga studio

Yogaretreat - Åtvidaberg

Yogaretreat , 19-21 november 2021, på Villa Baro i Åtvidaberg.

Yogaretreat med Charlotte Fredriksson. En härlig helg fylld med fokus på dynamisk yoga, återhämtning, hållbarhet, energi, hälsosam kost och livsstil och med stor underbar gemenskap.

Personer som sätter ihop en fräsch sallad.

Antiinflammatorisk Livsstil - Stockholm

Datum kommer snart. Hösten 2021 på bl a Altromondo i Stockholm.

En kurs med 4 föreläsningar om Antiinflammatorisk livsstil. Under varje föreläsning fördjupar vi oss inom de viktigaste delarna såsom kost, träning, återhämtning och avslutar med inspiration så att du enkelt kan implementera och göra de förändringar du vill.

Läs mer HÄR.

Bastu mitt på vattnet

Yoga weekend Sverige

Yoga weekend 27-29 maj, 2022 på Körunda i Nynäshamn.

I samarbete med Sandra Lones och Go Active Travel.

Ett yogaretreat där du får en maxad miniweekend fylld med yoga, meditation, pranayama och chanting.

Läs mer och BOKA HÄR.

Personer som spexar i ett gruppfoto.

Åldrandets Gåta - Acciaroli

Åldrandets Gåta, 19-26 september och 26 sep - 3 oktober 2021, i Acciaroli, Italien.

I samarbete med SvD, Go Active travel, Lunds Universitetssjukhus och Skånes Universitet.

En resa tillsammans med vetenskapsjournalisten och författaren Henrik Ennart där vi går på djupet för att få en del av svaren på hur man kan leva ett långt, friskt och lyckligt liv. Vi tar del av livet i Acciaroli, lyssnar på Henriks intressanta föreläsningar, yogar med Charlotte Fredrikssonoch utforskar, upptäcker och inspireras vi av ortsbornas livsstil.

Samtliga resenärer erbjuds dessutom ett kostnadsfritt, frivilligt deltagande i ett forskningsprojekt som görs i samarbete med Skånes Universitetssjukhus och Lunds universitet, och med Professorerna Salvatore di Somma och Olle Melanderpå plats.

Läs mer och BOKA HÄR.

Vad är hälsoresor?

Att åka på hälsoresa blir allt mer populärt eftersom att fler vill lägga mer tid och pengar på att må bra. Hälsoresor av olika slag innebär ofta att man kombinerar flera härliga aspekter av välmående; så som mental vila, fysisk träning, god och nyttig mat samt roliga aktiviteter. Hälsoresorna jag erbjuder kan se väldigt olika ut. Den kan till exempel ske i Sverige eller någon annanstans i världen. De kan vara allt ifrån en dag till flera veckor.

Generellt planeras så att hälsoresan varar några dagar, så att man hinner lära känna arrangörerna och de andra resenärerna. Hälsoresan kan vara intensiv med aktiviteter eller mycket egen tid. Hur intensiv en resa är beror på vilken typ av träning eller aktivitet som resan fokuserar på.

Olika typer av hälsoresor

En hälsoresa kan vara utformad antingen som en aktivitetsresa eller som en kurs. Kurserna varar vanligtvis en längre tid än en resa där man bara ägnar en viss del av tiden åt själva aktiviteten. Olika aktiviteter som en hälsoresa brukar inkludera är:

  • Yoga
  • Meditation
  • Workshops
  • Vandring
  • Matlagning och inspirerande aktiviteter för en hälsosammare livsstil

En träningsresa eller en yogaresa brukar vara upplagd så att man gör ett eller två stycken tränings- eller yogapass om dagen, varvat med hälsosamma måltider, utflykter, meditation och vila. En del väljer att åka på en hälsoresa själva, för att ha tid att stänga av och koppla bort vardagen.

Andra väljer att göra det med sin partner eller vän som en gemensam upplevelse. Den här typen av hälsoresor brukar hållas på vackra herrgårdar i Sverige eller på inspirerande platser i varmare länder.

En kvinna instruerar en man gällande en yogaposition.

En nystart

Instruktörerna på mina hälsoresor har omfattande kunskap och coachar en igenom hela resan.

Att må bra, både mentalt och fysiskt, är viktigt och någonting man bör prioritera i livet. En hälsoresa kan vara ett sätt att skapa en nystart för sig själv. Många som kommer hem från en hälsoresa känner att de har fått den push de behöver för att våga följa sina drömmar och välja ett liv som gör dem lyckliga. Resan innebär en möjlighet att lära sig något nytt, att utforska okända delar av sig själv och att hitta den inspiration och motivation som man behöver för att skapa en sundare livsstil. En hälsoresa kan därför ses som en investering i sitt eget välmående.

Boka yogaklass Boka resa Boka onlinekurs