Food. Yoga. Lifestyle. När det medvetna valet blir det självklara

Som kostrådgivare, yogalärare och hälsoföreläsare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående.

Yogapass på stranden

Retreats

Följ med på spännande, magiska och upplevelserika retreats, hälsoresor och kurser i Sverige och världen!

Alla resor görs i samarbete med andra profiler och aktörer och har olika teman konceptualiserade efter vår kombinerade expertis. Retreatsen och hälsoresorna är personliga och sker oftast i små grupper. Dagarna fylls med olika aktiviteter såsom yoga, träning, vandring, meditation, workshops, föreläsningar och kulturupplevelser i form av god mat, vinprovning och sightseeing.

Självklart skapas utrymme för återhämtning och egentid.

Är du nyfiken på vad som är på gång? Se mer nedan!

Personer som sätter ihop en fräsch sallad.

Work Life Balance - Stockholm

Kurs - Datum 29/8, 12/9, 24/10 och 14/11

Pris från 2500 kr.

Välkommen på en kurs om fyra föreläsningar för Dig som vill fördjupa Din kunskap ännu mer inom de olika områdena tarmflora och kost, träning och återhämtning samt med en avslutande föreläsning som sammanfattar och för att komma igång och på riktigt förändra till en hållbar livsstil. Varje föreläsning är ca 1-1,5 timme lång och inkluderar vetenskaplig baserad fakta om de olika områdena, tid för diskussion och handfasta råd, verktyg och övningar. Du kan vara med på plats på Bråvallavägen 22, Djursholm eller Online..

Mer info och BOKA HÄR.

Åldrandets Gåta - Acciaroli

Åldrandets Gåta - Acciaroli

Åldrandets Gåta 19- 26 September 2022

I samarbete med Go Active Travel, Henrik Ennartk och SvD Accent.

Den charmiga lilla kuststaden Acciaroli i sydvästra Italien har förbryllat forskare i flera år med sina uppseendeväckande många invånare som är kring 100 år. Här finns dessutom ett extremt lågt antal hjärtsjuka och få som drabbas av Alzheimers. Tillsammans med vetenskapsjournalisten och författaren Henrik Ennart går vi på djupet för att få en del av svaren på hur man kan leva ett långt, friskt och lyckligt liv. Vi tar del av livet i Acciaroli med omnejd genom vandringar och utflykter till historiska platser. Vi smakar på lokala viner, mat och olivolja och lyssnar på Henriks intressanta föreläsningar. Varje morgon finns möjlighet till yoga med Charlotte Fredriksson och därefter utforskar, upptäcker och inspireras vi av ortsbornas livsstil för att kunna implementera delar av den när vi kommer hem.

Cilento är platsen där Medelhavskosten första gången beskrevs i början av 1950-talet. Den mat vi äter är just av det slag som vanliga människor i regionen traditionellt har ätit till vardag och fest. Vi bjuds snarare på läckra hemlagade måltider än på modern restaurangmat. Som i all Medelhavskost består basen av grönsaker, inte minst tomat, aubergine och lökväxter, många olika vilda örter, baljväxter, olivolja, surdegsbröd gjort på lokala vetesorter och rött vin. Typiskt för Medelhavskosten i Cilento är förstås även pastan. Det mesta som fångades i havet såldes vidare och själva åt människorna framför allt ansjovis. Allt var ekologiskt, närodlat och närproducerat. Ibland kallas den här kokkonsten för "de fattigas rika mat".

Läs mer och boka HÄR.

En yoga studio

Holistisk Yoga Weekend Flow 18-20 nov. 2022

Holistisk Yoga Weekend Flow på Villa Baro i Åtvidaberg.

Välkommen på en yoga weekend med "Living the good life" i fokus. Charlotte leder oss igenom en helg fylld av dynamisk och återhämtande yoga, utforskning, utveckling, acceptans och nyfikenhet för att hitta ditt flow och din balans i livet. Helgerna bygger på temat "Living the good life" och innefattar 7 fokusområden som genomsyrar yogaklasserna, maten, föreläsningen och workshopen. Helgen bjuder på 5 yogaklasser, som varierar mellan dynamisk poweryoga och yin samt inslag av meditation och pranayama, 2 powerwalks, en skön vandring runt Bysjön och en föreläsning och workshop där vi även får lära oss mer om den antiinflammatoriska kostens betydelse för ett liv i balans. Villa Baro är den perfekta platsen för denna helg då vi inte bara omges av ett magiskt lugn och vacker natur utan även av hög kvalité på mat och boende. Det finns även tid att njuta av bastubad i relaxen, kallbad i Bysjön eller strosa runt i Åtvidaberg för den som vill. På kvällarna äter vi gemensamma middagar i ett separat rum.

"Jag var med på Charlottes Yoga Weekend på Villa Baro och tycker det var en perfekt helg för dig som vill ha en intensiv och bra yogahelg, med promenader, god mat och vacker miljö. Charlotte, vår proffsiga och trevliga instruktör, såg till att vi kom hem med träningsvärk, nya matkunskaper och ett stort leende. Åk!"
- Katarina

Mer info och BOKA HÄR.

Kurs i Toscana

Sluta Stressa Börja Leva - Toscana

luta Stressa Börja Leva, NYA DATUM för 2023 kommer snart på Casa Oliveta.

I samarbete med Peppe Ekmark

Välkommen till vackra Toscana i Italien på en kurs där Du under fyra dagar får tillgång till det just Du behöver för att en gång för alla släppa hinder och istället leva det liv du vill. Dvs, sluta stressa och börja leva! Detta är en kurs i självledarskap och hållbar hälsa för dig som vill ha kunskap, verktyg och inspiration för att på riktigt börja tro på dig själv, våga drömma, sluta stressa och leva det liv du verkligen vill. Under våra dagar i Toscana kommer Peppe att hålla workshops där du får jobba med dig själv och dina viktigaste mål i livet. Charlotte leder daglig yoga och meditation samt håller föreläsningar om hållbar kost och antiinflammatorisk livsstil, viket lägger grunden för att nå dina mål. Vi besöker dessutom en lokal vingård, startar dagen med löpning och njuter av den italienska maten. En helt underbar resa där du inte bara lär dig njuta av livet utan kommer hem med tydliga mål och genomförbara förändringar!

Läs mer och boka HÄR.

En yoga studio

Hälsosamma val som kan förändra och förlänga ditt liv!

Föreläsning och en hälsoinspirerande Workshop - Datum kommer snart!

Välkomna att lyssna på en inspirerande föreläsning om vika livsstilsval som kan förbättra och påverka vårt välmående och som sägs addera hälsosamma år i livet!

Enligt forskningen är det just några specifika livsstilsval vi kan påverka och som i förlängningen kan ge oss ett längre och friskare liv. De är baserade på hur de lever i "The Blue Zones" (där dom lever längst, är friskast och lyckligast i världen). Vi går igenom bakgrunden till varför vi blir sjuka och hur vi kan minska risken för låggradig kronisk inflammation. Vi reder ut vilka vanorna är, varför det är så viktigt att få alla komponenter i livsstilen balanserade och diskuterar hur vi kan få in mer av dem i våra liv. I de här vanorna ingår såklart en balanserad och hälsosam kost vilket vi kommer att diskutera till stor del. Låt dig inspireras och motiveras av en livsstil som är hälsosam, enkel och hållbar! Välkommen

Vad är hälsoresor?

Att åka på hälsoresa blir allt mer populärt eftersom att fler vill lägga mer tid och pengar på att må bra. Hälsoresor av olika slag innebär ofta att man kombinerar flera härliga aspekter av välmående; så som mental vila, fysisk träning, god och nyttig mat samt roliga aktiviteter. Hälsoresorna jag erbjuder kan se väldigt olika ut. Den kan till exempel ske i Sverige eller någon annanstans i världen. De kan vara allt ifrån en dag till flera veckor.

Generellt planeras så att hälsoresan varar några dagar, så att man hinner lära känna arrangörerna och de andra resenärerna. Hälsoresan kan vara intensiv med aktiviteter eller mycket egen tid. Hur intensiv en resa är beror på vilken typ av träning eller aktivitet som resan fokuserar på.

Olika typer av hälsoresor

En hälsoresa kan vara utformad antingen som en aktivitetsresa eller som en kurs. Kurserna varar vanligtvis en längre tid än en resa där man bara ägnar en viss del av tiden åt själva aktiviteten. Olika aktiviteter som en hälsoresa brukar inkludera är:

  • Yoga
  • Meditation
  • Workshops
  • Vandring
  • Matlagning och inspirerande aktiviteter för en hälsosammare livsstil

En träningsresa eller en yogaresa brukar vara upplagd så att man gör ett eller två stycken tränings- eller yogapass om dagen, varvat med hälsosamma måltider, utflykter, meditation och vila. En del väljer att åka på en hälsoresa själva, för att ha tid att stänga av och koppla bort vardagen.

Andra väljer att göra det med sin partner eller vän som en gemensam upplevelse. Den här typen av hälsoresor brukar hållas på vackra herrgårdar i Sverige eller på inspirerande platser i varmare länder.

En kvinna instruerar en man gällande en yogaposition.

En nystart

Instruktörerna på mina hälsoresor har omfattande kunskap och coachar en igenom hela resan.

Att må bra, både mentalt och fysiskt, är viktigt och någonting man bör prioritera i livet. En hälsoresa kan vara ett sätt att skapa en nystart för sig själv. Många som kommer hem från en hälsoresa känner att de har fått den push de behöver för att våga följa sina drömmar och välja ett liv som gör dem lyckliga. Resan innebär en möjlighet att lära sig något nytt, att utforska okända delar av sig själv och att hitta den inspiration och motivation som man behöver för att skapa en sundare livsstil. En hälsoresa kan därför ses som en investering i sitt eget välmående.

Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs