Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Publicerad 2018-09-01

Boosta immunförsvaret med Manukahonungens magiska effekter.

Äkta, vild och färsk honung har visat sig ha positiva effekter på hälsan och immunförsvaret då den innehåller mjölksyrebakterier. I binas magen, där nektarn förvaras, finns massor goda bakterier som följer med när den omvandlas till honung.

Honungen innehåller desstuom en del antioxidanter och tryptofan vilket kan bidra till att vi blir gladare och lugnare, verkar antiinflammatorisk, boostar immunförsvaret och är slemlösande. Dessutom innehåller den en del mineraler och vitaminer.

Men man ska så klart komma ihåg den höga sockerhalten, 83gr socker per 100 gr honung. Så lagom är bäst.

Det har också visat sig att honungen kan skydda oss mot antibiotikaresistenta bakterier genom att mjölksyrebakteriena bildar bakteriedödande ämnen. Så pass bra att vissa forskare spår även att man kommer kunna använda honung istället för, eller åtminstone ingå i, antibiotika i framtiden.

Det här är framförallt den Nya Zeeländska Manukahonungen som lyfts fram som drottningen av alla honungar när det kommer till antibakteriell effekten.

Manukahonungen är framförallt rik på methylglyoxal (MGO), ett bioaktivt ämne som ökar antibakteriella aktiviteten i honungen. När du köper honungen välj gärna en med minst MGO +250, det är högt värde och försvarar det höga priset jmf med vanlig honung.

Den är både känd för att fungera på utsidan av kroppen genom att läka sår, mildra eksem, ärr, brännskador och acne. Men också ha fantastiska egenskaper när vi äter den och hjälper mot flera magåkommor som matsmältningsbesvär, diarré och kolik. Vidare sägs den hjälpa den mot bla förkylning, framförallt halsont och tex urinvägsinfektion.

Så varför vänta börja redan idag så bygger du upp ditt immunförsvarinför hösten. Du köper Manukahonungen på häloskosten. Lägg en tesked i chian, gröten, yoghurten, teet, ljummet vatten eller var du än känner.

Jag finns även på www.Charlottef.se, insta och FB; @charlottef.se

Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs