Food. Yoga. Wellness. När det medvetna valet blir det självklara

Som kostrådgivare, hälsocoach, yogalärare och föreläsare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående. 

Publicerad 2018-09-09

Raw äppel- och kanelbollar!

Supergoda, nyttiga och snabbgjorda äppel- och kanelbollar. Perfekta att slänga ihop nu när hösten kommer och det kryllar av svenska äpplen!

Img 0179 svenska äpplen

  • 1 normalstort eller 2 små äpplen
  • 2 dl hasselnötter
  • 8 urkärnade färska dadlar
  • 1,5 dl havregryn (glutenfria om du vill)
  • 2 msk extra virgin kokosolja
  • 2 tsk kanel
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1 nypa salt
  • Kokos och kanel att rulla i.
2mu20cuftxgdw6jhppqzsg raw äppelbollar
  1. Riv äpplet i en skål
  2. Mixa nötterna i matberedaren tills smuliga.
  3. Blanda ner rivet äpple, havregryn, vaniljpulver, salt och kanel, mixa litegrann så allt blandas.
  4. Blanda ner de urkärnade dadlarna och kokosoljan och mixa tills det är smetigt. Addera ev lite vatten om det är svårt att mixa. Smaka av, justera om det behövs.
  5. Häll kokosflingor och kanel i en skål, rulla bollarna och sen skaka runt dom i kokosblandningen.
  6. Lägg i kylen en stund och servera. Frys in de som blir över.
Fullsizeoutput 35c5 höstäpplen

För fler recept på liknande sötsaker och bollar sök på Raw i bloggen.

Hemsida: www.charlottef.se,

Insta och FB: @charlottef.se

Allt gott!

Charlotte

Fullsizeoutput 35c2 raw

Boka yogaklass Boka resa Boka onlinekurs