Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Publicerad 2018-09-09

Raw äppel- och kanelbollar!

Supergoda, nyttiga och snabbgjorda äppel- och kanelbollar. Perfekta att slänga ihop nu när hösten kommer och det kryllar av svenska äpplen!

  • 1 normalstort eller 2 små äpplen
  • 2 dl hasselnötter
  • 8 urkärnade färska dadlar
  • 1,5 dl havregryn (glutenfria om du vill)
  • 2 msk extra virgin kokosolja
  • 2 tsk kanel
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1 nypa salt
  • Kokos och kanel att rulla i.
  1. Riv äpplet i en skål
  2. Mixa nötterna i matberedaren tills smuliga.
  3. Blanda ner rivet äpple, havregryn, vaniljpulver, salt och kanel, mixa litegrann så allt blandas.
  4. Blanda ner de urkärnade dadlarna och kokosoljan och mixa tills det är smetigt. Addera ev lite vatten om det är svårt att mixa. Smaka av, justera om det behövs.
  5. Häll kokosflingor och kanel i en skål, rulla bollarna och sen skaka runt dom i kokosblandningen.
  6. Lägg i kylen en stund och servera. Frys in de som blir över.

För fler recept på liknande sötsaker och bollar sök på Raw i bloggen.

Jag finns också på Instagram och Facebook

Allt gott!

Charlotte

Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs