Supergoda, nyttiga och snabbgjorda äppel- och kanelbollar. Perfekta att slänga ihop nu när hösten kommer och det kryllar av svenska äpplen!
svenska äpplen
- 1 normalstort eller 2 små äpplen
- 2 dl hasselnötter
- 8 urkärnade färska dadlar
- 1,5 dl havregryn (glutenfria om du vill)
- 2 msk extra virgin kokosolja
- 2 tsk kanel
- 1/2 tsk vaniljpulver
- 1 nypa salt
- Kokos och kanel att rulla i.

raw äppelbollar
- Riv äpplet i en skål
- Mixa nötterna i matberedaren tills smuliga.
- Blanda ner rivet äpple, havregryn, vaniljpulver, salt och kanel, mixa litegrann så allt blandas.
- Blanda ner de urkärnade dadlarna och kokosoljan och mixa tills det är smetigt. Addera ev lite vatten om det är svårt att mixa. Smaka av, justera om det behövs.
- Häll kokosflingor och kanel i en skål, rulla bollarna och sen skaka runt dom i kokosblandningen.
- Lägg i kylen en stund och servera. Frys in de som blir över.

höstäpplen
För fler recept på liknande sötsaker och bollar sök på Raw i bloggen.
Hemsida: www.charlottef.se,
Insta och FB: @charlottef.se
Allt gott!
Charlotte
raw