Hej!
Även om det inte är så där riktigt kallt ännu, har det i alla fall blivit betydligt svalare sista tiden och då längtar jag alltid efter lite varmare sallader.
Här kommer recept på en supergod quinoa- och sötpotatis sallad som vi fick i Portugal, funkar som egen måltid eller tillbehör.
4 portioner eller 4 lunchlådor.
- Finhacka en liten charlottenlök, lägg i en skål, täck med 1 dl olivolja, 2 msk vitvinsvinäger, salt, peppar och crema de balsamico. Rör runt så att all lök täcks. Låt stå.
- Rosta 1 msk vardera av pumpa och solroskärnor i en stekpanna med salt, tills gyllenbruna.
- 1 stor sötpotatis, rengör, skär i kuber och rosta i ugnen 20 minuter i 200 grader.
- Koka quinoa enligt förpackningen för 4 personer.
- Blanda en sallad av en stor näve ruccola, en stor näve babyspenat och 1/4 hackad isbergsalladshuvud.
- Finhacka 6 stjälkar vardera av basilika, bladpersilja och koriander.
- Skär 1/2 gurka i kuber med skal
- skär 1/4 vardera av röd och gul paprika i paprika.
- Klyfta 10 körsbärstomater, gärna i olika färger
- Hacka 1-2 avokados.
- Blanda ner 1/2 pkt färska hallon.
- Låt quinoa, frön och sötpotatis svalna något, blanda sedan allt, utom löken, i en stor skål, toppa med örterna och fröna.
- blanda i en tsk dijonsenap i löken och mixa ner hela dressingen i salladen.
- Ät som den är eller servera med grillad haloumi, feta, getost, tofu eller som tillbehör till tex kyckling.
Hoppas du gillar det:)
Lunch quionasallad
Jag finns även på Instagram och Facebook @charlottef.se.
Följ mig gärna där och på Linkedin.