Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Publicerad 2016-04-28

Pontus in the Air! Finally you can get really good food at Arlanda Airport, T5

(For a shorter version in english, scroll down)

I tisdags var jag på presslunch i samband med öppningen av Pontus Frithiof's senaste restaurang "Pontus in the Air" på Arlanda, Terminal 5. Spoil Concept arrangerade och Pontus Group bjöd på en superb lunch.

Detta är ett härligt tillskott till det annars mediokra matutbudet på Arlanda, med fokus på hög kvalitet (all mat tillagas från grunden), rimliga priser och snabb service. Och det finns något för alla utan att bli för spretigt - kött, fisk, vegetariskt, sallad, soppor, mackor, frukost, snacks, drinkar..... Du kommer inte vilja missa detta matmecka och du kommer inte att ha svårt att hitta hit nästa gång du flyger. När du står nere vid incheckningsdiskarna 70-80 och blickar lätt uppåt, ser du detta:

Väl innanför säkerhetsspärrarna tar du vänster och sedan uppför en stor trappa.

Restaurangen är uppdelad i 3 delar:

Business (a'la carte), Market (saluhall) och Take off.

Vi åt inne i a'la carten som är en klassisk restaurang med förrätter, varmrätter och efterrätter med stor variation i både priser och smaker. Vi fick testa Crème Ninon, till förrätt - så enkel men ändå så god, en kall grön ärtsoppa med tryffelgrädde och champagne. Tryffeln var perfekt avvägd och soppan la sig som bomull i min lite stressade mage.

Till varmrätt bjöds det på en klassisk Salade Niçoise - också den utsökt, jag frågade Pontus varför det är så svårt att lyckas med tonfisken hemma och han gav mig lite bra knep. Alla ingredienser hade så mycket smak, dom ungnsbakade körsbärstomaterna var bland det godaste jag smakat. Tillsammans blev det en smakrik och lagom mättande sallad perfekt före en flygresa.

Avslutningsvis bjöds det på Päroncognacstryffel, lät inte så gott om jag ska var helt ärlig, men den smälte givetvis i munnen och päroncognacen var precis, som tryffeln i förrätten, rätt avvägd.

Allt detta åt jag i trevligt sällskap av Zeina som driver den framgångsrika bloggen Zeinas kitchen.

Marketdelen - en hybrid av saluhall, café, bar och take away är en lite enklare, lite öppnare och mer avslappnad del. Här tar man maten själv eller hänger i baren och det finns ett stort utbud av frukost, mat och dryck.

Take off - det här var en av mina favoriter som presenterades. Man kan köpa med sig riktig och god mat till flygresan. Som jag skrivit i ett tidigare blogginlägg så är ju maten katastrofal för en glutenfri, halvvegan som vill äta ren mat och helst utan mjölkprodukter (Yes, så jobbig är jag om jag själv får bestämma). Men från och med nu kommer jag köpa med mig någon av dessa härliga sallader, mackor (yes! dom har givetvis glutenfria alternativ) snacks, färskpressade juicer, chiapudding eller någon äggrätt från deras gedigna frukostmeny.

Appen - Eftersom dom har tänkt på allt har dom även lanserat en app där du kan beställa maten på vägen ut till Arlanda för att sedan hämta en färdigpackad och betald påse och snabbt ta dig till gaten. Hur bra?!!!

Några andra bra saker dom tänkt på är att du kan ringa in en förbeställning även i a'la carten så att maten står på bordet när du kommer dit. Det är 12 minuters garanti på all mat, så får du den inte inom 12 minuter bjuder dom på den. Och dom har wifi, toaletter och barnen betalar bara halva priset på alla rätter. Öppettider: 05.00-22.00.

Nu gäller det bara att boka en resa så man får tillfälle att ta sig dit igen:)

English version

Yesterday I was at the press lunch for the opening of Pontus Frithiof's latest restaurant "Pontus in the Air" at Arlanda airport, Terminal 5. Spoil Concept arranged and Pontus Group offered a superb lunch. It's a great addition to the otherwise mediocre food supply at the airport and with a focus on high quality (all the food is cooked from scratch), reasonable prices and fast service, and there is something for everyone - meat, fish, vegetarian, salad, soups, sandwiches, breakfast, snacks, drinks ..... you will not want to miss this matmecka next time you fly from Stockholm. They serve breakfast, lunch, dinner, snacks, have a bar and take away.

Opening hours: 5 am to 22 pm. read more www.pontusfrithiof.com

Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs