Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Publicerad 2016-05-22

Sunday Roast - Vego Style

Det är något speciellt med söndagsmiddagar och vi ser alltid till att äta en middag lagad med lite extra omsorg runt ett lite finare dukat bord.

Det kan ju vara riktigt gott med en traditionell "Sunday Roast" men numera föredrar jag ett vegetariskt alternativ och i kväll får det bli Ugnsrostad Blomkål med Cashewdipp. Dom i familjen som vill ha kött äter det istället som tillbehör.

Recept:

1 blomkålshuvud

ca 1/2 tvättad citron

2 msk Olivolja

1 msk Tamarisoja

2 lökar

Salt och peppar.

Gör så här: Värm ugnen till 200 grader.

Skala och skär löken i klyftor

Skär bort blasten från blomkålen

Marinera tillsammans med olivolja, soja och pressa i citronen, lägg sedan ner citronhalvan i marinaden och rosta med löken och blomkålen.. Krydda efter smak med salt och peppar.

Låt rosta i ugnen i ca 1,5 timmar. Ös över lite marinad under tiden. (Om du har bråttom kan du skära blomkålen i mindre buketter och rosta i ca 25-30 minuter).

Cashewdipp:

2 dl cashewnötter, helst blötlagda i minst 2 timmar.

Några drag med chilikvarnen eller färsk chili efter smak.

1/2 pressad citron

1 tsk honung

2 nypor salt

3 msk vatten

6 soltorkade tomater.

Gör så här: Mixa i matberedaren tills slät, smaka av tillsätt ev mer kryddor.

English:

It is always something special about Sunday dinners. It could be really good with a traditional "Sunday Roast" but nowadays I prefer a vegetarian option, and tonight I will cook Roasted Cauliflower with a Cashewnut dipp.

Recipe:

  • 1 head of cauliflower
  • 1/2 washed lemon
  • 2 tablespoons olive oil
  • 1 tablespoon Tamarisoy
  • 2 onions
  • Salt and pepper.

How to make it:

  • Preheat oven to 200 degrees.
  • Peel and cut the onion into wedges
  • Cut off the stem of the cauliflower
  • Marinate with olive oil, soy sauce and squeeze the lemon, then add the lemon into the marinade and roast it.
  • Season to taste with salt and pepper.
  • Let roast in the oven for about 1.5 hours. Pour over some marinade during. (If you are in a hurry, you can cut the cauliflower into small florets and roast for about 25-30 minutes).

Cashewdipp:

  • 2 cup cashews, preferably soaked for at least 2 hours.
  • Chiliflakes och fresh chili to taste
  • 1/2 lemon
  • 1 teaspoon honey
  • 2 pinches salt
  • 3 tablespoons water
  • 6 dried tomatoes.

To do this:

Blend in the food processor until smooth add more seasoning if necessary.

Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs