Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Publicerad 2018-08-13

Semester på franska landsbygden - när enkelheten överträffar allt!

Så kom vi äntligen till vår sista semestervecka, en resa vi har planerat i flera år egentligen men som vi tidigare inte lyckats få till.

En av mina närmsta vänner är gift med en fransman som kommer från byn Saint Hilare Sur Bénaize, en mil utanför Le Blanc som är en liten stad 3h sydväst om Paris med ca 6500 invånare.

Idag bor vi grannar i Sverige men varje sommar tillbringar de i hans gamla hemtrakter.

Förutom att de är mycket nära vänner till oss, och att vi gärna velat se hur de har det på somrarna, har det länge lockat mig att se det mer genuina franska lantlivet.

Jag har nämligen två sidor, en som drömmer om att bo på landet med massa djur, egna trädgårdsland, tysthet och skit under naglarna och en som älskar allt som storstaden har att erbjuda. Nu fick jag äntligen tillfälle att nära lantdrömmen.

Här överträffade enkelheten allt på ett mycket genuint och kvalitativt sätt. Med enkelt menar jag inget negativt utan tvärtom, avslappnat på ett trevligt sätt, opretantiöst men oerhört engagerat, ödmjukt, hjälpsamt och uppskattande, och mycket befirande.

Att Sebastian dessutom är kock gjorde ju inte resan sämre och vi togs mycket väl hand om under dessa dagar. Det blev en mat-, äventyr- och djurresa precis som vi hoppats och som gav mersmak.

Vi åt magiskt gott kött från bonden, plockade våra egna grönsaker i trädgården, var på marknaden och köpte färska, extremt prisvärda skaldjur, red på fransk ridskola, paddlade 1, 2 mil genom en flod med bävrar, slott och uppfriskande forsbad, promenerade med oändligt vackra vyer, drack apéritifs med släktingar och fick honung slungad hos farmor och farfar.

Gosade med hundvalpar och ankungar, hälsade på lamor, getter, hästar, katter, höns, åsnor, fiskar mm. Åt gott på lokala restauranger och lät sönerna klippa håret hos en äkta barberare.

Intensivt men ändå så avkopplande; ingen stress till något, ingen wifi och endast några få "spots" med 4G. Inget "vad ska man ha på sig" (om man frågade fick man svaret; kläder blir bra) och var man hungrig gick man bara och plockade en tomat i landet. Förövrigt de godaste tomater jag ätit!

Sista kvällen

Tusen tack Victoria och Sebastian, barnen och släktingar för en annorlunda och oförglömlig vecka.

Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs