Food. Yoga. Wellness. När det medvetna valet blir det självklara

Som kostrådgivare, hälsocoach, yogalärare och föreläsare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående. 

Publicerad 2018-06-26

Matig och antiinflammatorisk Sommarsallad - recept!

 

En väldigt god sommarsallad som passar både till sommarens alla grillkvällar eller som lunch. Den är full med fibrer, antioxidanter, klorofyll och omättade fetter, fullvärdigt protein, går snabbt att göra och smakar väldigt gott.

Recept 4-6 personer till grillat, 2-4 som lunch.

  • Syrad rödlök (1 rödlök, juicen från 1/2 citron, 1 nypa salt, 1 msk vinäger, 2 msk olivolja, 1 tsk honung).
  • 3 rödbetor
  • 1 knippe rädisor
  • 1 knippe sparris
  • 50 gr rostade, saltade valnötter
  • 2 persikor eller nectariner
  • 6 mellanstora tomater
  • 2 påsar blandade mörka salladsblad
  • 1oo gr hyvlad parmesan
  • Dressing: Lagen från den syrade löken, 1 msk dijon, 3 msk olivolja, 1 msk vinäger och lite mer citron, salt och svartpeppar.
Gör så här:
  • Skiva rödlöken jättetunt, lägg den i en skål.
  • Blanda ingredienserna till lagen och rör runt, häll över löken och vänd om, låt stå.
  • Koka upp vatten, bryt av stjälkarna och koka sparris på svag värme med lite salt i 2-3 minuter. Häll av vattnet och skölj med kallt vatten.
  • Hetta upp en stekpanna, lägg i valnötterna och lite flingsalt, rosta tills de fått lite färg. Låt svalna
  • Sprid ut salladsbladen i det stora fatet.
  • Skär rödbetor, rädisor, aprikoser och tomater i klyftor.
  • Mortla eller hacka valnötterna grovt.
  • Skär sparrisen i mindre bitar.
  • Sprid ut allt över fatet.
  • Ta upp lök med en gaffel och sprid ut, blanda lagen med resten av ingredienserna för dressingen.
  • Hyvla parmesan och ringla över dressing.
Boka yogaklass Boka resa Boka onlinekurs