Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Publicerad 2022-12-07

NJUT BALANSERAT! Vad är egentligen balans och hur “hittar“ vi den?

Det första som slår mig är att balans inte är något man “hittar” utan något man skapar utifrån de förutsättningar som råder.

Det man vill uppnå när man skapar balans i livet är att befinna sig i "the bliss point" (lycksalighetspunkten). När man upplever det har man lyckats balansera alla livets delar i precis lagom dos för att optimera sitt välbefinnande. För att vara kvar här balanserar du med medvetna val men där du inte upplever att du går miste eller offrar något, eller får dåligt samvete. Du njuter av det du gör, äter, dricker och upplever, för att just du mår bra av det.

Så hur ska vi förhålla oss till detta? Målet är såklart att inte ständigt behöva förhålla sig utan bara när livet förändras eller om man “faller ur” som en del kan uppleva under t ex december månad. Men precis som att vi mår bra av att ha rutiner mår vi också bra av att kunna släppa på dem och vara flexibla när det behövs.

Har man en fungerande livsstil kan man utan problem släppa taget emellanåt, som vid högtider, eftersom man med största sannolikhet kommer vilja komma tillbaka till sin "bliss point". En asketisk livsstil håller sällan länge, precis som det inte heller är njutbart att alltid ha överflöd.

Hur har du skapat din balans? Behöver du hjälp med att hitta en fungerande livsstil? Hör av dig så bokar vi in en kost- och livsstilförändring.

Läs mer om livsstil

Detta är en del av Hälsoutmaningen 2022, du hittar mer info om den på Instagram och Facebook @charlottef.se.

Följ mig gärna där och på Linkedin.

Person som yogar vid vattnet en vacker och lugn sommardag
Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs