Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Publicerad 2022-09-06

Ät klimatsmart

EAT - Lancelot-kommissionen har satt samman en klimatsmart kost baserad på en rapport om världens mat publicerad i tidsskriften The Lancelot. Klimatkosten baseras i huvudsak på att skifta till mindre kött och mer växtbaserad kost för att minska jordens koldioxidutsläpp.

Klimatkostens mål har tre huvudfokus; att minska förbrukningen av resurser, motverka klimatförändringar och tillgodose människans behov av näring. En perfekt sammansatt kost som inte bara ska mätta jordens 8 miljarder med näringsriktig mat, göra oss friskare utan även alltså också minska klimatpåverkan. Men går den att anpassa till alla delar av världen?

Kostråden är inte så annorlunda från de kostråd som jag alltid rekommenderat och handlar helt enkelt om att minska kött, fisk och stärkelserika grönsaker, äta lagom med mejeriprodukter och öka på med grönsaker, fullkorn, frukt och baljväxter.

Vill du veta mer exakt mängd och bakgrund läs hela artikel HÄR - (Illustrerad Vetenskap)

Detta är en del av Hälsoutmaningen 2022, du hittar mer info om den på Instagram och Facebook @charlottef.se. Följ mig gärna där och på Linkedin

Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs