Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Publicerad 2018-06-26

Lata dagar i skärgården.

Att komma ut till skärgården är alltid ett litet projekt. Men väl där slås vi direkt av lugnet och enkelheten.

Vi tog det väldigt lugnt hela helgen och gjorde egentligen bara det vi kände för. Det blev en avkopplande, trevlig och eftertänksam midsommar med mycket tid för barnen, frisk luft och en hel del fotbolls-VM.

Den här gången blev det också ovanligt tydligt hur viktigt det verkligen är med återhämtning. Som alltid är det en hel del att fixa innan man kan komma till ro där ute, men när jag väl satte mig i soffan på torsdagskvällen kom tröttheten över mig som en duns, och jag sov otroligt djupt den natten.

Och det var framförallt tre saker som jag reflekterade över under helgen när det kommer till just hälsa:

Sömnen: det spelar ingen roll hur hälsosam du är när det kommer till kost och träning om du inte sover bra. Detta vet jag ju egentligen men i helgen blev det en extra påminnelse för efter första natten var jag som en ny människa framför allt till humöret...Komiskt nog kom jag hem till dagstidningen igår och läste denna intressanta artikel som bekräftade det igen, och igen och igen.... Sömn

Rörlighet: blir allt viktigare ju äldre vi blir. Firade midsommar med mina svärföräldrar som beklagade sig över att bli gamla och att inte vara lika rörliga. Vi pratade om vikten av att röra sig dagligen och jag förstod att det är lättare sagt än gjort för dem. Kommer definitivt fortsätta mitt mantra om att det viktigaste för ett kvalitativt liv när vi blir äldre är rörligheten, både för kropp och knopp.

Insåg än en gång hur glad jag är för min dagliga yoga. Men...

Beroende: Första natten drömde jag att jag glömt min yogamatta i stan, vaknade kallsvettig och insåg att även yogan kan bli ett osunt beroende... Kan låta fåningt för vissa, men jag bestämde mig för att inte yoga alls på Midsommarafton. Jag avskyr beroenden oavsett vad och ibland måste man bryta mönster och prioritera annat, för att kunna se och känna saker på nytt igen. Yogan på midsommardagen däremot, den var ljuvlig;)

Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs