Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Publicerad 2017-05-15

Risentas härliga nyheter!

Förra veckan var jag inbjuden på sommarlunch hos Risenta där dom presenterade sina nyheter, Linsotto och Frösotto. Båda produkterna är goda och lättlagade med massor av näring och fria från onödiga tillsatser. Och även om dom är förkokta och redan blandade med buljong smakar dom hemlagat.

Många vill laga mat från grunden men hinner inte pga tidsbrist, och detta är de flesta människors utmaning när det gäller att äta mer häslosamt. Då är det ju helt fantastisk när man kan få tag på goda, rena och häslsosamma produkter som ändå går snabbt att tillaga och dessutom är 100% klimatkompenserade. Jag äter ju helst veganskt till lunchen och gärna då med något varmt till salladen som typ råris, linser eller quinoa och då är dom här produkterna grymma.

Diana Dontsova hade skapat re supergoda och snygga bowls med Frö- och Linsottona som grund; Happy Bowl, Balance Bowl och  Power Bowl. Det var också mycket inspirerande att höra hur Diana jobbar och få ta del av hennes bästa matstylingtips. Här kommer receptet på hennes Balance Bowl:

En bowl
En bowl

Balance Bowl (8 små portioner)

  • 1 pkt frösotto
  • 1 msk rapsolja
  • 1 dl vitt vin
  • 4 dl vatten

Hetta upp rapsolja i en panna. Fräs blandningen i 1-2 minuter på medelhög värme. Tillsätt vin och låt koka in. Häll på vatten och småkoka i ca 15 minuter under lock, rör om då och då.

Topping:

  • 1/2 avokado, skiva och gröp ur
  • 1/2 Zucchini  (spagettiform)
  • 1-2 dl kokta gröna ärtor, låt svalna
  • Gröna blandade blad, tex ruccola och bladspenat
  • Sockerärtor, Salladslök, Lime, skiva fint. 
  • Svarta sesamfrö, Jalapenos och Flingsalt

Avokado- och moringakräm

  • 1 avokado
  • 1/2 burk kokosmjölk
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 pressad lime
  • 1 liten pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk moringapulver
  • 1-2 tsk honung
  • Salt och Peppar
  • 1/2 avokado, skiva och gröp ur
  • 1/2 Zucchini  (spagettiform)
  • 1-2 dl kokta gröna ärtor, låt svalna
  • Gröna blandade blad, tex ruccola och bladspenat
  • Sockerärtor, Salladslök, Lime, skiva fint. 
  • Svarta sesamfrö, Jalapenos och Flingsalt

Gröp ur avokadon och lägg i en bunke. Häll i olivolja och mixa med en stavmixer. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa ihop till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.

Risenta har verkligen satsat stenhårt på att nå ut till den breda massan med ett stort urval av häslsoamma och trendriktiga produkter som är lättanvända och tilltalande i pris. Kolla in dem i din matbutik, det finns något för alla:)

I goodiebagen fick vi med oss supergoda wasabinötter, råfoodbollar och så klart Frö- och Linsotto.

Idag lagade jag linsotton till lunch och försökte skapa en lika vacker bowl som Diana...

Recept Super bowl 1 portion.

  • 1/4 pkt Linsotto, tillagad enligt förpackningen
  • Gröna blandade blad
  • Broccoli, tomater, gurka och naturella oliver
  • Groddar och Surkål
  • Persilja, koriander och 1/2Avokado
  • Dressing: 1 del olivolja, 1/2 del färskpressad citron, salt och peppar
  • Lägg Linsotton i botten, sedan de gröna salladsbladen. Skär gurka och tomat i mindre bitar och lägg dem, broccoli och oliver runt om tallriken.
  • Gröp ur en halv avokado och skär i tuna skivor, lägg på ena sidan. Toppa med surkål och groddar, dekorera med bladpersilja, korinader och flingsalt.
Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs