Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Publicerad 2018-07-31

Härliga marknader på Mallorca.

Jag älskar matmarknader och här på Mallorca finns det så många härliga. Nästan en i varje by och en varje dag. Vi har bara hunnit besöka några få av alla som finns och vi tar fortfarande emot tips från vänner och bekanta som kan ön utan och innan.

Men här kommer lite bilder och länkar till de vi varit på hittils och som jag tycker är värt ett besök.

Mercat de Santa Maria del Cami.

Öppen varje söndag mellan 9-14 och ligger en bit norr om Palma. Det är en stor marknad med massor av folk. Här finns mycket lokala råvaror som oliver och charkuterier, fantastiskt utbud av färsk frukt och grönt och mycket ekologiskt! Även blommor, kläder och lite inredning.

Mysig liten by att stanna för lunch i efteråt.

Gastronomic Mercado San Juan Palma.

Det här mer som en food court med "små hål i väggen ställen". Det finns mycket tapas, pinxos, croketter och pizza men också kött, sushi, thai, fisk och skaldjur. Härlig stämning, toppen när alla vill äta olika och perfekt för barnen som kan springa runt när de ätit upp.

Mercat de Santa Catalina.

Detta är mer som en saluhall som håller öppet varje dag. Stort utbud av det mesta i färskvaror, trevlig stämning och mysigt att strosa runt i området utanför.

Valldemossa Sunday market.

Marknaden i sig var helt ok men Valldemossa som by är väl värt ett besök. Så vackert med alla små gränder och just på söndagarna när det är marknad smyckas byn och det kändes lite extra festligt.

Om du planerar att äta lunch stanna inte vid första bästa som vi gjorde, Cappuccino, utan gå runt lite och välj någon restaurang med utsikt över dalen.

Som sagt, vi har bara besökt en bråkdel av alla marknader men kommer definintivt fortsätta åka runt.

Mer tips på just marknader hittar du tex här Mallorcaguiden.

Jag finns även på www.charlottef.se, Insta och FB; @charlottef.se

Fortsatt trevlig sommar!

Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs