Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Publicerad 2017-02-24

Glutenfri och varsamt sötad granola - recept

Granola är ju vansinnigt gott men ofta full med gluten och alldeles för sötad. Här kommer receptet på min Granola som jag tog fram när jag hade mitt café (New haven Café) för några år sedan. Den är varsamt sötat och rostad, full med bra fetter, fibrer, vitaminer och mineraler. Och supergod så klart.

Blanda väl i en bunke:

  • 5 dl bovete- eller glutenfria havregryn
  • 2 dl hirs- eller quinoaflingor
  • 1 dl hela linfrön
  • 1 dl solroskärnor
  • 2 dl grovhackade nötter (tex cashew, mandel, pekan, para, hassel, valnöt)
  • 1,5 msk kanel
  • 1,5 msk kardemumma
  • 1 tsk vanilj
  • 100 g/2,5 dl riven kokos
  • 4 msk kallpressad rapsolja eller kokosolja
  • ca 1 dl vatten
  • Sötningen är valfri men ger den där gyllenbruna färgen: välj mellan 2 msk äppeljuice, flytande honung eller yaconsirap.
  • Blanda ordentligt.
  • Rosta i ugn på en plåt med bakplåtspapper, väl utspridd i 75-100 grader i ca 60 min, rör om ofta under tiden.

När muslin känns torr och har fått en gyllenbrun färg (mindre utan sötningen) är den klar, ta ut och låt svalna.

Tillsätt sedan 2 msk gojibär, 2 msk incabär, ½ dl hackade färska dadlar som du kramar in i resten dadlar och ½ dl hackade torkade osvavlade aprikoser. Häll upp i en burk, rör om och förslut väl.

Ät den som den är eller på en naturell yoghurt, rawgurt, chiapudding, overnight oats, fruktsallad etc.

Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs