Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Granola frukost
Närbild på Granola.

Granola

Granola är ju vansinnigt gott och speciellt när man gör den själv. Här kommer receptet på min Granola som jag tog fram när jag hade mitt café (New haven Café) för några år sedan. Den är varsamt sötat och rostad, full med bra fetter, fibrer, vitaminer och mineraler. Och supergod så klart.

Blanda väl i en bunke:

  • 10 dl bovetegryn eller havregryn
  • 1 dl hela linfrön
  • 1 dl solroskärnor
  • 2 dl grovhackade nötter (tex cashew, mandel, pekan, para, hassel, valnöt)
  • 1,5 msk kanel
  • 1,5 msk kardemumma
  • 100 g/2,5 dl riven kokos
  • 4 msk kallpressad rapsolja eller kokosolja
  • ca 1 dl vatten
  • Sötningen är valfri men ger den där gyllenbruna färgen: välj mellan 2 msk äppeljuice, flytande honung eller yaconsirap. Kram in i blandningen.
  • Blanda ordentligt.
  • Rosta i ugn på en plåt med bakplåtspapper, väl utspridd i 100 grader i ca 60 min, rör om ofta under tiden. Om du vill att det ska gå snabbare kan du höja temeperaturen lite.

När muslin känns torr och har fått en gyllenbrun färg är den klar, ta ut och låt svalna.

Tillsätt sedan:

  • 2 msk gojibär,
  • 2 msk incabär och/eller mullbär
  • ½ dl hackade dadlar
  • ½ dl hackade torkade osvavlade aprikoser.
  • Häll upp i en burk, rör om och förslut väl.

Ät den som den är eller på en naturell yoghurt, chiapudding, overnight oats, fruktsallad, smoothiebowl etc.

Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs