Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Zucchine Parmigiano
Zucchine Parmigiano

Zucchine Parmigiano

En kopia på den klassiska Melanzane Parmigiana men med zucchini istället för aubergine, lika god men lite billigare och går lite snabbare att göra. Den är supergod, mättande och ett perfekt vegoalternativ! Passar som huvudrätt, på en buffé eller som tillbehör. Frys in resterna i mindre portioner, perfekt till matlåda.

Ingredienser ca 4-6 personer

  • 2-3 zucchinis beroende på storleken
  • 2 burkar konserverade körsbärstomater eller krossade tomater
  • 1 pkt färska körsbärstomater (kan hoppas över)
  • 400 gr passata
  • 2 finhackade scharlottenlökar
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 kruka basilika
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk honung
  • 1 msk/tärning grönsaksbuljong
  • Salt och peppar
  • Olivolja
  • 3 dl riven parmesan
  • 2-4 mozzarellaostar a 125 gr

Gör så här:

  • Skär bort roten på zucchinin och hyvla med en osthyvel långa ½-centimetertjocka skivor.
  • Lägg skivorna på ett fat och ringla lite olivolja, salt och peppar på båda sidorna
  • Sätt ugnen på 225 grader
  • Ta ut parmesanen och mozzarellan från kylen så de blir rumstempererade
  • Finhacka lök, vitlök och hava basilikan
  • Hetta upp olivolja och fräs löken, vitlöken och basilikan på låg till medelvärme tills mjuka
  • Salta och peppra
  • Häll i vitvinsvinäger och tomatpuré
  • Droppa i honungen
  • Blanda försiktigt med en träslev, låt puttra ytterligare 2-3 minuter
  • Häll på de konserverade tomaterna
  • Häll i passatan
  • Lägg i buljongen och blanda väl, låt puttra ca 10 minuter
  • Lägg i de färska tomaterna och låt stå och puttra i minst 30 minuter
  • Hetta upp en annan stekpanna med lite olivolja och stek zucchiniskivorna på medelvärme på båda sidorna, tills de fått lite färg, placera tillbaka på fatet
  • Riv parmesanen och skiva mozzarellan
  • Plocka bladen från resten av basilikan
  • Smörj botten på en ugnsfast form med lite olivolja
  • Varva zucchini, tomatsås och mozzarella, avsluta med riven parmesan högst upp, toppa med några hela basilikablad
  • Lägg i ugnen i ca 25-30 minuter

Servera gärna med surdegsbröd och en sallad.

Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs