Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Melanzane Parmigiano

Melanzane Parmigiano

En Italiensk klassiker som är supergod, mättande och ett mycket uppskattat vegoalternativ! Passar som huvudrätt, på en buffé eller som tillbehör. Frys in resterna i mindre portioner, perfekt till matlåda.

Ingredienser ca 4-6 personer

  • 2-3 auberginer beroende på storleken
  • 2 burkar konserverade körsbärstomater eller krossade tomater
  • 1 pkt färska körsbärstomater (kan hoppas över)
  • 400 gr passata
  • 2 finhackade scharlottenlökar
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 kruka basilika
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk honung
  • 1 msk/tärning grönsaksbuljong
  • Salt och peppar
  • Olivolja
  • 3 dl riven parmesan
  • 2-4 mozzarellaostar a 125 gr

Gör så här:

  • Skär bort roten på auberginen och skär i långa ½-centimetertjocka skivor. Lägg i ett durkslag och strö salt på båda sidorna, låt ligga minst 10 minuter
  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Ta ut parmesanen och mozzarellan från kylen så de blir rumstempererade
  • Finhacka lök, vitlök och hava basilikan
  • Hetta upp olivolja och fräs löken, vitlöken och basilikan på låg till medelvärme tills mjuka
  • Salta och peppra
  • Häll i vitvinsvinäger och tomatpuré
  • Droppa i honungen
  • Blanda försiktigt med en träslev, låt puttra ytterligare 2-3 minuter
  • Häll på de konserverade tomaterna
  • Häll i passatan
  • Lägg i buljongen och blanda väl, låt puttra ca 10 minuter
  • Lägg i de färska tomaterna och låt stå och puttra i minst 30 minuter
  • Torka av auberginen, lägg på en plåt, ringla över olivolja på båda sidor och lägg i ugnen i ca 20-25 minuter
  • Riv parmesanen och skiva mozzarellan
  • Plocka bladen från resten av basilikan
  • Ta ut auberginen och höj värmen till 225 grader
  • Smörj botten på en ugnsfast form med lite olivolja
  • Varva zucchini, tomatsås och mozzarella, avsluta med riven parmesan högst upp, toppa med några hela basilikablad
  • Lägg i ugnen i ca 20-25 minuter

Servera gärna med surdegsbröd och en sallad.

Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs