Food. Yoga. Lifestyle. När det medvetna valet blir det självklara

Som kostrådgivare, yogalärare och hälsoföreläsare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående.

Melanzane Parmigiano

Melanzane Parmigiano

Italiensk klassisk rätt, supergod, mättande och ett perfekt vegoalternativ!

Ingredienser ca 4-6 personer

  • 2-3 auberginer beroende på storleken.
  • 2 finhackade scharlottenlökar
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 burkar konserverade körsbärstomater eller krossade tomater
  • 1 pkt färska körsbärstomater
  • 1 kruka basilika
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk honung
  • 1 msk/tärning grönsaksbuljong ev. lite vatten (ca 1 dl kokat) för att späda buljongen
  • Salt och peppar
  • Olivolja
  • 3 dl riven parmesan
  • 2 mozzarellaostar a 125 gr.
  • Salladsblad av ruccola, spenat och isberg
  • ⅓ fänkål
  • ½ gurka
  • rostade valnötter
  • dijonsenap

Gör så här:

  • Ta fram auberginen, ta bort roten och skär i långa ½-centimetertjocka skivor. Lägg på ett fat och strö salt lite över, vänd om så båda sidor får salt.
  • Ta ut parmesanen från kylen så den blir rumstempererad.
  • Finhacka lök och vitlök,
  • Hetta upp olivolja och fräs löken i mellanhög värme tills mjuka
  • Salta och peppra
  • Häll i en 1 msk vitvinsvinäger och 1 msk tomatpuré
  • Droppa i en 1 tsk msk honung.
  • Häll på de konserverade körsbärstomaterna och krossade tomaterna
  • Lägg i buljongen och späd i ca 1 dl vatten, rör runt
  • Lägg i de färska tomaterna
  • Låt stå och puttra i minst 30 minuter.
  • Riv parmesanen, finhacka mozzarellan
  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Torka av auberginen lägg den på en plåt med bakplåtspapper och ringla lite olivolja. In i ugnen i 15 min.
  • Finhacka bladen från basilikan (spara några blad) och lägg ner i såsen
  • Smörj botten på en ugnsfast form med lite olivolja.
  • Varva aubergineskivor, tomatsås, mozzarella, parmesan, avsluta med parmesan högst upp och toppa med några hela basilikablad
  • Lägg i ugnen i ca 20 minuter på 225 grader.
  • Servera med en grönsallad på ruccola, spenat och isberg, finhackad fänkål, gurka och några rostade valnötter. Balsamicodressing.
  • Balsamico: 4 dl olivolja, 1,5 dl Balsamvinäger, 1 msk dijon, flingsalt ca 2 nypor, mixas sakta med stavmixern.
Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs