Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Asiatisk lax med grönsakswok
Asiatisk lax med grönsakswok

Asiatisk lax med grönsakswok

En enkel, god och nyttig vardagsrätt.

Ingredienser 4-6 portioner

  • Ugnsbakad lax
  • 1 benfri laxsida med skinn kvar, ca 500 gr

Marinad till laxen:

  • 1 dl olivolja
  • 1 msk sesamolja
  • Juicen från en citron
  • 1 tsk honung
  • 1 msk japansk soja
  • 2 cm riven ingefära
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • Chiliflakes, flingsalt och svartpeppar

Garnityr på laxen:

  • 1/2 -1 färsk chili
  • 1 citron
  • 2 tsk sesamfrön
  • 1 knippe färsk koriander

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180 grader
  2. Blanda alla ingredienser till marinaden och pensla på laxen ordentligt, spara ca 1/4 till woken
  3. Strö över sesamfrön
  4. Skiva en citron och chilin och lägg på laxen
  5. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter, laxen ska vara saftig i mitten, låt den vila några minuter medan du gör woken

Grönsakswok

  • 1 broccolihuvud
  • 200 gr tinade haricots verts
  • 1 lök
  • 1 grön paprika
  • 200 gr färska champinjoner
  • Resten av marinaden

Gör så här:

  1. Rengör och skär upp grönsakerna i mindre bitar när laxen är i ugnen
  2. Hetta upp en wokpanna häll i resten av marinanden
  3. Börja med löken och sedan svampen och woka på medelvärme tills de fått färg
  4. Höj värmen och lägg i broccolin, harivotsvertsen och paprikan
  5. Woka några minuter precis före servering tills de fått färg
  6. Lägg woken ovanpå laxen, toppa med koriander och servera med till exempel sötpotatismos
Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs