Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Sötpotatis och grönkålschips
En mandolin

Sötpotatis och grönkålschips

Nyttigare chips som du gör själv hemma, här med sötpotatis och grönkål men går bra med morot, rödbetor och vanlig potatis också.

Ingredienser

  • 1-2 sötpotatisar
  • 200 gr grönkål
  • Raps- eller olivolja
  • Havssalt
  • Valfria kryddor som vitlök, rosmarin, dill, örtsalt etc

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Tvätta sötpotatisen och skala bort de grövsta bitarna, skiva den tunt, gärna med en mandolin
  3. Skär bort stjälken på grönkålen, tvätta den och skär i lite mindre storlek
  4. Blanda allt med rapsolja och havssalt i en bunke och krama in oljan
  5. Smaksätt med andra valfria kryddor om du vill
  6. Sprid ut på en plåt med bakplåtspapper och lägg i ugnen i ca 45 min - 1 h, vänd då och då, ta ut när dom är gyllenbruna och krispiga
  7. För att göra dem RAW sänk till 42 grader, eller 50 som brukar vara det lägsta på en ugn, men låt då luckan stå lite öppen och räkna med flera timmar innan de är klara
  8. Servera med en guacamole
Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs