Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Broccoli och Avokado soppa
Broccoli och Avokado soppa

Broccoli, avokado och basilikasoppa

Med rostade cashewnötter "raw slaw" och fröknäcke.

Ingredienser 2-4 portioner (beroende på om det är förrätt eller huvudrätt)

  • 4 msk cashewnötter
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ dl olivolja och rapsolja
  • flingsalt och peppar
  • 7 dl buljong (ca 2 grönsaksbuljongtärningar eller motsvarande)
  • 350 gr fryst eller färsk broccoli
  • 1 kruka basilika
  • 1 avokado
  • ¼ citron

Ingredienser "raw slaw":

  • ¼ gurka
  • 2 morötter
  • ¼ rödkål
  • ½ dl olivolja
  • ¼ citron
  • 1 tsk japansk soja eller Tamarisoja
  • ½ tsk honung

Gör så här:

  1. Förbered fröknäcke enligt recept
  2. Rosta cashewnötter i en het stekpanna med flingsalt
  3. Hacka löken och vitlöksklyftorna, fräs mjuka i 1 msk olivolja eller rapsolja
  4. Blanda buljongen i 7 dl kokande vatten
  5. Tillsätt 350 gr fryst eller färsk broccoli, låt koka 5 minuter. Låt stå
  6. Lägg i en stor nypa basilika
  7. Gröp ur och tärna ner 1 avokado
  8. Mixa slät. Pressa i ¼ citron, salta, peppra, smaka av
  9. Riv gurka, låt vätskan från gurkan droppa av i ett durkslag, riv morötter och rödkål, blanda i en skål
  10. Gör dressingen av 1/2 olivolja, juicen från ¼ citron, soja och honung
  11. Rör ner i salladen och blanda ordentligt
  12. Servera soppan med ca 1 msk rostade cashewnötter , "raw slaw", som med fördel äts före soppan under tiden den svalnar, och fröknäcke.
Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs