Food. Yoga. Lifestyle. När det medvetna valet blir det självklara

Som kostrådgivare, yogalärare och hälsoföreläsare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående.

Fröknäcke serverat i tidningspapper.

Fröknäcke

Ingredienser

  • 1 dl hela linfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • ½ dl chiafrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 2 tsk fiberhusk
  • 2 nypor havssalt
  • 1 dl kallt vatten
  • ½ dl olivolja

Gör så här:

  1. Värm 100 grader eller 40 grader om du vill ha dem “RAW”.
  2. Blanda alla fröerna och saltet i en torr bunke, blanda ner vattnet och olivoljan. Rör runt ordentligt. Låt stå i ca 15 minuter
  3. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och pressa ut smeten jämnt fördelat över plåten. Lägg sedan ett nytt bakplåtspapper och kavla så att smeten blir jämn. Ev behövs två plåtar.
  4. Ställ in i ugnen i 40 grader i ca 8 timmar, eller i 100 grader i ca 1 timme.
  5. Ta ut plåten och låt svalna samtidigt som du passar på att skära den storleken du vill ha på kexen, jag brukar ta långsmala som “FinnCrisp” strl.
  6. När allt svalnat och stelnat bryter du dem efter linjerna och lägg dem i en plåtburk. Äts som dom är eller med valfritt pålägg.
Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs