Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Fröknäcke serverat i tidningspapper.

Fröknäcke

Fröknäcket är fullproppat med nyttiga fetter och fibrer, går att göra i stor sats, håller länge i skafferiet och passar perfekt till frukost, mellanmål och lunch.

Ingredienser

  • 1 dl hela linfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • ½ dl chiafrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 2 tsk fiberhusk
  • 2 nypor havssalt
  • 1 dl kallt vatten
  • ½ dl olivolja

Gör så här:

  1. Värm 100 grader eller 40 grader om du vill ha dem “RAW”
  2. Blanda alla fröerna och saltet i en torr bunke, blanda ner vattnet och olivoljan
  3. Rör runt ordentligt och låt stå i ca 15 minuter
  4. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och lägg en del av smeten i mitten
  5. Lägg sedan ett nytt bakplåtspapper ovanpå och pressa försiktigt ned så att smeten sprids ute över plåten
  6. Kavla ovanpå det översta bakplåtspappret så att smeten blir jämn
  7. Ställ in i ugnen i 40 grader i ca 8 timmar eller i 100 grader i ca 1 timme
  8. Oftast behövs fler plåtar, förbered dem och sätt in dem en i taget
  9. Ta ut plåten och låt svalna samtidigt som du passar på att skära den storleken du vill ha på kexen, jag brukar ta långsmala som “Finn Crisp” storlek
  10. När allt svalnat och stelnat bryter du dem efter linjerna och lägger dem i en plåtburk
  11. Äts som dom är eller med valfritt pålägg
Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs