Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Fiberrikt bröd detaljbild
Fiberrikt bröd på varandra.

Protein- och fiberrikt bröd

Ett riktigt gott bröd som är lätt att baka, proteinrikt och går bra att frysa och sedan rosta.

Ingredienser

  • 500 gr keso
  • 4 ägg
  • 2 tsk fiberhusk
  • ½ tsk salt
  • 1 msk bakpulver
  • 1 dl havregryn
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 msk linfrön
  • ½ dl olivolja
  • ½ tsk flingsalt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 210 grader
  2. Vispa äggen fluffiga med en elvisp
  3. Mixa keson slät med en mixerstav
  4. Blanda ner resten av ingredienserna utom olivolja och flingsalt, och vispa en minut till, blanda ordentligt
  5. Lägg smeten på en ugnsplåt med kanter klädd med bakplåtspapper och platta ut den så den blir ca 2 cm tjock
  6. Pensla med olivolja och flingsalt
  7. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 20 min tills brödet får en gyllenbrun färg
  8. Låt det svalna på galler
  9. Skär i lagom stora fyrkanter
  10. Frys in och tina några åt gången
Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs