Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Kale salad with parmesan, pine nuts and pomegranate

Foto: Frida Bengtsson

Kale salad with parmesan, pine nuts and pomegranate

(G) glutenfri

En lättlagad superfoodsallad som passar perfekt till den grillade kycklingen.

Ingredienser 4 portioner

  • ca 1/2 kg grönkål
  • 5 msk rostade pinjenötter
  • 1,5 dl hyvlad parmesan (Parmigiano-Reggiano)
  • 4 msk granatäpplen
  • Dressing: 3 msk balsamvinäger, 4 msk olivolja, 1 msk honung, 1 tsk salt, 1 msk vitvinsvinäger.
  • Valfritt: 4 st kycklingfilér/500 gr kycklinglårfilé, kan bytas mot tex tofu, fisk eller Haloumi.
  • Marinad: Tamarisoja, rapsolja, vitlök, honung

Gör så här:

  • Blanda marinaden till kycklingen och låt marinera så länge som möjligt, max 1 dygn.
  • Blanda ingredienserna till dressingen och rör om ordentligt tills honungen är upplöst.
  • Skär bort stammen på grönkålen och strimla bladen.
  • Blanda kålen med vinigrette och låt den ”marineras” i ca 30 min.
  • Rosta pinjenötterna i en ren halvhet panna med lite salt, tills gyllenbruna.
  • Grilla kycklingen (eller det du valt) tills saften är genomskinlig.
  • Hyvla parmesanen och gröp ur grantaäpplet.
  • Blanda ner granatäpplen, pinjenötter och parmesan i salladen precis före servering.
Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs