Food. Yoga. Wellness. När det medvetna valet blir det självklara

Som kostrådgivare, hälsocoach, yogalärare och föreläsare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående. 

Supersallad intryckt i en burk.

Foto: Frida Bengtsson

En fräsch vegansk nästan raw supersallad

(G) glutenfri, (V) vegansk, (M) mejerifri

Den lite snyggare lunchlådan – med den supernyttiga salladen. En vackrare variant på lunchlåda där innehållet kan varieras i det oändliga.

Ingredienser 1 portion

  • 1 näve blandade gröna blad
  • 1 näve krispig isberg
  • 1 näve rå vitkål/syrad vitkål
  • 2 broccolibuketter
  • 2 blomkålsbuketter
  • 2 körsbärstomater
  • 2 cm tänad gurka
  • 1 klyftad skogschampinjon
  • ½ tärnad avokado
  • 1 portion quinoa
  • 1 msk rostade cashewnötter
  • 1 msk Granatäpple
  • Toppad med bladpersilja.

Dressing

  • 3 delar olivolja
  • 1 del vitvinsvinäger
  • 1 del Tamarisoja
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 krm currypulver
  • 1 tsk örtsalt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta (valfritt)
  • 1 klyfta pressad citron.

Gör så här:

  1. Rosta cashewnötterna i en ren, halvhet panna tills gyllenbruna.
  2. koka upp quinoan enligt förpackningen.
  3. Skölj och rengör alla grönsaker.
  4. Skär dom enligt ovan.
  5. låt quinoan svalna.
  6. Börja packa glasburken med quinoan i botten, fortsätt med de tyngre grönsakerna och avsluta med caschewnötterna, granatäpplena och bladpersiljan.
  7. Blanda dressingen enligt recept, rör om ordentligt.
  8. Precis före servering häll på dressing och skaka om burken med stängt lock.
Boka yogaklass Boka resa Boka onlinekurs