Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Nyttig lax, Laxceviche
Skålar

Ceviche – perfekta förrätten!

Laxceviche är både det perfekta tilltugget på fördrinken och som en förrätt

Laxceviche

En lätt middag som passar perfekt på en fredagskväll när man inte riktigt orkar laga så mycket mat. Servera laxcevichen i ett glas eller i ett salladsblad.

Ingredienser för 4-6 glas eller ca 15 salladsblad

  • 200 gr fryst mango
  • 2 avokados eller 1 pkt, 250 gr, fryst avokado
  • 1 finhackad rödlök
  • 8 tunt skivade rädisor
  • 150 gr sojabönor
  • ca 600 gram Salmalax (går att byta ut mot pilgrimsmusslor, tofu eller räkor)
  • 2 krukor koriander (eller mynta)
  • 4 hjärtsalladshuvud
  • 2 tsk sesamfrön

Dressing

  • 1 msk sesamolja
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk japansksoja
  • juicen från 1 citron
  • 1 tsk honung
  • juicen från ½ pressad lime (spara andra halvan till dekoration)
  • ½ hackad chili – utan frön
  • 2 cm riven ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • Flingsalt

Gör så här

  • Tina mangon och edamamebönorna.
  • Tärna eller tina avokadon.
  • Blanda dressingen och smaka av om du vill ha mer chili.
  • Skiva lök, tärna tomater och rädisor tunt.
  • Blanda med en del av dressingen.
  • Tärna den råa laxen och lägg i en annan skål, droppa över lite av dressingen så att den marineras.
  • Grovhacka koriandern/myntan, spara några blad till dekoration.
  • Blanda ner resten av ingredienserna i laxen och rör om försiktigt, häll på mer dressing tills allt är täckt men utan att bli för rinnigt.
  • Skölj och plocka bladen från hjärtsalladen, torka lätt och lägg dom på ett fat.
  • Skeda upp laxcevichen på salladsbladen och toppa med några droppar lime och dekorera med resten av koriandern/myntan.
  • Sprinkla över lite sesamfrön. Eller servera i olika skålar med en sked.
  • Kan vila i kylskåp en stund före servering.
Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs