Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Asiatisk lax med grönsakswok
Asiatisk lax med grönsakswok

Färska vårrullar med jordnötsdipp och citruschilidressing

Recept på färska veganska vårrullar (kan varieras med tofu, lax och räkor för den som vill). Sötat endast med honung. Det krävs lite tålamod att rulla dem men när du väl fått in tekniken går det lättare och det är så väl värt det!

12 st vårrullar

  • 12 st rispapper
  • 2 morötter
  • 1 paprika
  • ¼ vitkål
  • 2 avokado
  • 2 salladslökar
  • ½ gurka
  • 100 gram böngroddar
  • ½ - 1 mango
  • 1 kruka koriander
  • 400 gr tofu, salmalax, räkor eller det som du tycker om

Gör så här:

  • Strimla morot, paprika, vitkål, salladslökar och gurka i ca 4-6 cm långa strimlor
  • Strimla avokadon, mangon och tofun, eller det du valt, i lika stora strimlor
  • Lägg allt sorterat på ett stort fat
  • Förbered med en bred och djup tallrik med vatten en ren handuk och en ren stor skärbräda på ett bord
  • Blötlägg ett rispapper i taget, lägg det snabbt på handduken och sedan på skärbrädan.
  • Fyll på med lika stora delar av alla grönsaker i mitten av rispappret, toppa med avokado, mango och koriander och valfri råvara
  • Ta tag i kanten närmast dig och vik över innehållet
  • Vik sedan in sidorna och rulla ihop rullen
  • Lägg på ett fat och i kylskåp.

Jordnöt- & kokosdipp

  • 1/2 burk, ca 6 msk, saltat ekologiskt crunchy jordnötssmör
  • ½ dl saltade ekologiska jordnötter
  • 1/2 burk, 200 ml, kokosmjölk
  • Juicen från 1 lime
  • 1 msk vinäger
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk honung
  • 2-3 nypor havssalt
  • 1-2 tsk sambal oelek, (beroende på hur stark du vill ha)
  • Lite vatten för att späda ut

Gör så här:

  • Blanda allt utom jordnötterna i blendern tills slät och krämig
  • Häll upp i en skål
  • Smaka av och krydda på mer om så önskas
  • Finhacka jordnötterna och toppa dippen med jordnötskross

Citruschilidressing

  • Juicen av 1 citron
  • Juicen av en 1 lime
  • Juicen av en ½ apelsin
  • 0,5 dl japansk soja
  • 2 msk finhackad koriander
  • 1/2-1 urkärnad och finhackad chili
  • 1 cm riven ingefära
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 finhackade salladslökar
  • 1 msk honung
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk rostade sesamfrön

Gör så här:

  • Rosta sesamfröna i en torr het stekpanna tills gyllenbruna
  • Finhacka löken, koriandern, chilin och riv ingefäran i en skål
  • Pressa vitlöken och citrusfrukterna
  • Blanda alla ingredienser och rör om

Servera i en skål tillsammans med jordnötsdippen.

PS. Kan även användas som dressing på en sallad, i en wok eller som marinad.

Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs