Food. Yoga. Wellness. När det medvetna valet blir det självklara

Som kostrådgivare, hälsocoach, yogalärare och föreläsare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående. 

Tofusallad med wokade grönsaker

Foto: Frida Bengtsson

Tofusallad med wokade grönsaker och glasnudlar

Jag gillar de asiatiska kryddorna och här ger dom liv till den annars ganska smaklösa tofun. Tillsammmans med grönsaker och nudlar blir detta en god och mättande måltid.

Ingredienser 4 portioner

  • 1 pkt naturell tofu
  • 1 pkt glasnudlar (200gr)
  • 4 nävar blandade gröna blad
  • 4 buketter broccoli
  • 3 salladslökar
  • 2 pak choi
  • 10 shiitake svampar
  • 2 tärnade tomat
  • 2 tärnade avokado
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 1 kruka Koriander

Dressing

  • 1 msk sesamolja
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk tamarisoja
  • ½ klyfta pressad lime
  • ½ hackad chili – utan frön
  • 2 cm riven ingefära
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk honung

Gör så här

  • Rosta sesamfröna i en ren halvhet panna tils gyllenbruna
  • Koka glasnudlarna enligt förpackningen
  • Blanda dressingen enligt receptet
  • Tärna tofun, skär salladslöken, rengör shiitaken och fördela bladen på pak choi och broccolibuketterna, marinera i 1/2 av dressingen i ca 15 minuter.
  • Tvätta och skär de övriga grönsakerna enligt ovan
  • Häll i löken tills mjuk, sedan tofun, shiitaken och pak choien i en het panna och woka tills gyllenbruna, lägg sedan i nudlarna, rör runt ordentligt.
  • Blanda salladsbladen med tomaten och avokadon
  • Blanda i den något avsvalnade woken
  • Strö över rostade sesamfrön och toppa med koriander
  • Toppa med lite mer dressing.
Boka yogaklass Boka resa Boka onlinekurs