Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Fetaoströra med dillolja, rostade morötter och frön
Fetaoströra med dillolja, rostade morötter och frön

Fetaoströra med dillolja, rostade morötter och frön

Blev bjuden på en underbart god fetaoströra, här får ni min version. Passar till både grillat eller en sallad men också som dipp innan middagen.

Ingredienser 4-6 portioner:

Rostade morötter

  • 1 knippe fäska morötter
  • Olivolja, havssalt och svartpeppar

Dillolja

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka dill
  • 1 dl olivolja
  • Havssalt och svartpeppar

Fetaoströra

  • 150 gr fetaost
  • 250 gr ricotta
  • 1/2 citron
  • 1 vitlöksklyftor
  • Havssalt och svartpeppar

Frötopping

  • 1 msk Solrosfrön
  • 1 msk pinjenötter
  • 1 msk pumpakärnor
  • Havssalt

Gör så här:

Rostade morötter:

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Rengör morötterna och dela dem på längden
  • Lägg på ett ugnsfat med olivolja, havssalt och nymalen svartpeppar
  • Blanda om och in ugnen i ca 25 minuter

Dillolja:

  • Finhacka dillen
  • Pressa vitlöken
  • Blanda med olivoljan, salt och peppar
  • Låt stå i rumstemperatur

Fetaoströra:

  • Blanda fetaost och ricottaosten tills nästintill fluffigt
  • Pressa ner juicen från citronen och riv i zesten
  • Blanda med pressad vitlök, salt och peppar

Frötopping:

  • Hetta upp en torr stekpanna
  • Lägg i fröna och blanda med havssaltet
  • Sänk till medeltemperatur och rosta fröna tills gyllenbruna

Lägg upp fetaoströran på ett fat, ringla över dilloljan, lägg på morötterna och toppa med fröna. Servera till grillat, en sallad eller som dipp till grönsaker och surdegsbröd.

Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs