Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Aubergine Sardagi

Aubergine Sardagi

Passar perfekt som tillbehör till fisk eller huvudrätt med en sallad.

Ingredienser ca 8 personer

Grönsaker:

  • 3 auberginer
  • 6 stora tomater
  • 9 vitlöksklyftor
  • 1 stor lök
  • 6 sardeller (kan bytas mot kapris)
  • Stor bit parmesan
  • 3 tryffel burrata (eller vanlig)
  • Basilika
  • Olivolja, salt och peppar

Gör så här:

  • Skär auberginen i lika tjocka runda skivor
  • Lägg på en tallrik med salt och låt ligga i ca 20 minuter
  • Torka av med hushållspapper
  • Värm upp ordentligt med olivolja i en stekpanna, till medelvärme
  • Använd en djup stekpanna med lock
  • Stek auberginen men salt och peppar tills de är genomstekta och fått en gyllenbrun yta
  • Lägg dem sedan åt sidan tills alla är färdigstekta
  • Skär tomaterna i skivor
  • Riv parmesanen
  • Finhacka löken, sardellerna och basilikan
  • Finhacka eller pressa vitlöken
  • När auberginen är klar fyll på med mer olivolja, salt och peppar och stek lök, vitlök, sardeller och basilika tills de fått färg
  • Bygg sedan rätten i stekpannan med auberginen först, sedan tomat, lökmixen och parmesanen, salta och peppra och drissla lite olivolja över varje lager tills du är klar
  • Låt sedan stekpannan puttra med lock på spisen i ca 30-60 minuter på låg värme
  • När tomaterna och auberginen är mjuka lägg den rumstempererade burratan ovanpå, skär ett kryss i varje, dra isär och låt osten rinna ner mellan lagrena. Toppa med mer parmesan, salt, peppar, olivolja och färsk basilika
  • Servera till fisk, pasta, grillat surdegsbröd och med en fräsch sallad
Aubergine Sardagi
Aubergine Sardagi
Aubergine Sardagi
Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs