Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Rostade grönsaker

Rostade grönsaker med yoghurtdipp och guacamole.

Ingredienser ca 4-6 portioner

Grönsaker:

  • 1 fänkål
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 300 gr blomkålshuvud
  • 300 gr zucchini
  • 300 gr broccoli
  • 300 gr morötter
  • 1 dl Olivolja
  • Salt & peppar
  • Koriander

Yoghurtdipp:

  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1/2 citron (zest och juice)
  • 1/2 granatäpple

Guacamole:

  • 1⁄2 rödlök
  • 1⁄2 röd chili eller 1-2 tsk chiliflakes
  • 2 avokados
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka koriander (kan skippas)
  • 4 körsbärstomater
  • juicen från 1 lime
  • 1 msk olivolja
  • Havssalt och svartpeppar

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 220 grader
  • Rengör och skär grönsakerna i lika stora bitar
  • Blanda olivoljan med 2 pressade vitlöksklyftor
  • Blanda med grönsakerna så att de precis täcker, spara det som blir över av oljan
  • Salta och peppra
  • Låt grönsakerna rostas i ugnen ca 5 minuter, vänd på dem efter halv tiden. Under tiden:

Yoghurtdipp:

  • Blanda yoghurten med resten av vitlöksoljan, zesten och juicen från 1/2 citron, salta och peppra, smaka av.
  • Toppa sedan med granatäpple och korianderblad

Guacamole:

  • Hacka och blanda alla ingredienser så att den är lite chunky
  • Smaka av och krydda mer om önskas
  • Servera grönsakerna toppade med korianderblad och med dipparna bredvid som de är eller till en varmrätt och en buffé.
Ingredienser till rostade grönsaker
Ingredienser till rostade grönsaker
Ingredienser till rostade grönsaker
Ingredienser till rostade grönsaker
Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs