Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Recept kikärtor

Kikärtor med spetskål, citron, olivolja, salt och massor peppar och pecorino

En lite fiberrikare version av den klassiska pastarätten ”Cacio e pepe”. Passade perfekt som tillbehör till helgens middag

Recept 4 portioner

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • Zest från en citron
  • Juice från ca 1/2 citron
  • 1/4-1/2 spetskål (ca 200 gr)
  • 380 gr kikärtor
  • 150 gr pecorino
  • Salt och svartpeppar

Gör så här:

  • Finhacka och stek lök och vitlök i olja med salt, peppar och citronzest i ca 5 minuter
  • Strimla och hacka kålen och vänd ner i pannan, pressa över citronsaft och addera lite mer olivolja, stek i ca 10 minuter.
  • Häll sedan i kikärtorna, blanda och stek i ca 5 min till.
  • Smaka av med salt och peppar och ev lite mer citron.
  • Finriv pecorino och blanda ner precis före servering.
  • Toppa med mer svartpeppar.
Ingredienser till kikärtor
Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs