Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Grönsaksrätt med blomkål kikärtor
Grönsaksrätt med blomkål kikärtor

En fräsch grönsaksrätt som kan serveras som den är,

eller med massa riven parmesan och fetaost, som tillbehör till fisk eller som topping på en pasta.

Ingredienser ca 4 portioner:

  • 1/2-1 blomkål beroende på storlek
  • 400 gr kikärtor (förkokta)
  • 2 schalottenlökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2,5 dl grönsaksbuljong
  • 4 msk smör, olivolja eller breoliv
  • 4 msk kapris
  • Zest från en citron
  • 2 msk citronjuice
  • 1/2 dl persilja
  • Olivolja, havssalt och svartpeppar

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 220 grader
  • Fördela blomkålen i mindre buketter på en plåt och drizzla över olivolja, salt och peppar. Blanda om och sätt in i ugnen i 20 minuter
  • Hälla av vätskan från kikärtorna
  • Finhacka löken och vitlöken och fräs på svag värme tills mjuka
  • Häll över buljongen och låt småputtra tills vätskan är reducerad till hälften
  • Sänk värmen, häll i smör eller valfritt fett, kapris, citron zest- och juice
  • Salta och peppra, smaka av, låt småputtra på svag värme
  • Ta ut blomkålen och blanda ner kikärtorna, blanda om och in i ugnen i ca fem minuter till
  • Lägg blomkålen och kikärtsblandningen på ett fat, häll över kapris- och citronsåsen, och strö över finhackad persilja

Servera gärna med surdegsbröd och en sallad.

Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs