Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Blomkålsstek med örtolja
Blomkålsstek med örtolja

Blomkålsstek med örtolja och granatäpplen på en bädd av parmesanfylld ris- och linsotto

En riktigt god fredagsstek men med blomkål istället för kött men passar även som tillbehör till köttet om man vill det.

Ingredienser 2-4 personer

  • 1 stort blomkålshuvud
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • Svartpeppar
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 msk paprikapulver
  • 1/2-1 dl olivolja

Örtolja

  • 1 knippe bladpersilja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • Juicen från 1/2 citron
  • Salt och peppar
  • 2 portioner fullkornsris
  • 1/5 dl förkokta linser
  • en grönsaksbuljongtärning
  • 50 gr parmesan

Gör så här:

  • Sätt ugnen 220 grader
  • Skär blomkålen i 2- 4 tjocka skivor, spara det som blir över eller lägg med det på plåten
  • Blanda olivoljan med paprikapulver, chili och salt
  • Pensla på båda sidorna av blomkålen och lägg på bakplåtspapper på en plåt
  • Krydda med svartpeppar
  • In i ugnen i 20-25 minuter
  • Koka upp riset enligt förpackningen med en buljongtärning, riv parmesanen, lägg i de förkokta linserna mot slutet av koktiden, häll av vattnet och blanda med den rivna parmesanen

Örtoljan:

  • Finhacka persiljan
  • Pressa vitlöken
  • Blanda med juicen från citronen
  • Häll sedan i olivolja och vinägern
  • Salta och peppra

Servera blomkålen på en bädd av ris- och linsotto, droppa över örtoljan och granatäpplekärnor, smaka av med mer salt och peppar. Servera som huvudrätt eller tillbehör.

Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs