Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Bakad sötpotatis med fetaostsallad
Bakad sötpotatis med fetaostsallad

Bakad sötpotatis med fetaostsallad

En betydligt lättare och nyttigare variant på den klassiska bakpotatisen toppad med en helt ljuvlig fetaost sallad.

Ingredienser 2-4 personer

(beroende på om det är huvudrätt eller tillbehör)

  • 2 lika stora sötpotatisar
  • Olivolja, salt och svartpeppar

Fetaostsallad:

  • 1/2 -1 dl pinjenötter men går bra att byta mot valnötter eller pekannötter.
  • 4 urkärnade dadlar
  • 1 pkt fetaost (150 gr)
  • 1 påse ca 70 gr rucola
  • Juicen och zest från 1/2 citron
  • Olivolja

Tahinidressing:

(går att byta mot en balsamico/dijondressing)
  • 2 msk tahini
  • 1 tsk honung
  • 1 msk balsamvinäger
  • Salt och vatten

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 220 grader
  • Rengör och dela sötpotatis
  • Pensla med olivolja, salt och peppar på insidan och vänd sedan potatis så skalet är uppåt
  • In i ugnen i 25 minuter
  • Ta därefter ut och vänd potatisen uppåt i ca 5-10 minuter tills den går att mosa
  • Under tiden gör salladen och dressingen
  • Rosta nötterna med lite salt tills gyllenbruna
  • Finhacka dadlarna, rucolan och fetaosten
  • Riv zesten från den rengjorda citronen
  • Blanda ihop allting
  • Dressa över lite olivolja, salt och peppar
  • Blanda tahinin med honung, balsamvinäger, lite salt och späd med vatten tills den är lagom krämig men ändå rinnande

Ta ut sötpotatisen, pressa innehållet mjukt, häll på en ordentlig slev sallad och toppa med tahinidressingen. Ät som den är eller till något valfritt.

Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs