Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Ugnsrostade rödbetor

Ugnsrostade rödbetor och broccoli med chévrecréme och syrlig granatäpplesallad!

En perfekt varmrätt och mycket gott som tillbehör.

Ingredienser 4 personer

  • 500 gr rödbetor - skalade och förkokta
  • 1 broccolihuvud
  • 1 röd lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • Oregano, paprika och chili krydda
  • Olivolja, salt och peppar
  • 2 msk pinjenötter

Chévrecréme:

  • 150 gr chévre
  • 2 msk grekisk yoghurt
  • Juicen från ca 1/4 citron
  • 1-2 tsk honung
  • Salt och peppar

Granatäpplesallad:

  • 1 granatäpple
  • 1/2 citron

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Ta ut chévren och yoghurten från kylskåpet
  • Klyfta rödbetorna och löken, lägg i en gratängform
  • Tvätta och fördela broccolin på samma fatv
  • Ringla över olivolja, pressa vitlöken och blanda om
  • Krydda med salt, peppar, chili, paprika och oregano jämnt över hela fatet in i ugnen i ca 25 minuter

Under tiden:

  • Mosa chévren med gaffel
  • Blanda med lite yoghurt i taget
  • Droppa ner honung, pressa citronjuice och blanda ordentligt
  • Salta, peppra och smaka av
  • Rosta pinjenötterna gyllenbruna med lite salt
  • Plocka ur kärnorna ur granatäpplet
  • Pressa över citronen
  • Låt stå och smaka av

Servera grönsakerna liggande på chévrecrémen och toppa med rostade pinjenötter och granatäpple salladen.

Rostade Rödbetor
Rostade Rödbetor
Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs