Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Fänklssallad

Ugnsbakad fänkål med oliver, kikärtor, citron och parmesan.

Ingredienser för 4-6 portioner

  • 3 fänkålar
  • 1 rödlök
  • 1 hel vitlök
  • 200 gr kikärtor
  • 100 gr svarta oliver
  • 100-150 gr parmesan
  • Olivolja, salt och peppar

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 220 grader
  • Ansa och dela fänkålen i halvor
  • Ansa och dela löken i fyra delar
  • Skär av toppen av den hela vitlöken och skala lätt
  • Fördela fänkål och lök på en ugnsfast form med lite olivolja i botten, lägg vitlöken i mitten
  • Låt oliver och kikärtor rinna av i ett durkslag
  • Riv citronzest från den rengjorda citronen över fänkålen
  • Fördela oliver och kikärtorna och pressa citronsaften över
  • Toppa med salt och peppar och ringla på ordentligt med olivolja
  • In i ugnen i ca 20-25 minuter beroende på storleken på fänkålen
  • Riv under tiden parmesan
  • Ta ut den från ugnen och känn så att fänkålen är mjuk men ändå med lite tuggmotstånd
  • Höj till ca 250 grader med grill
  • Fördela parmesanen jämnt över
  • In i ugnen tills parmesan är smält
  • Ta ut och kläm ut vitlöken över hela fatet, mosa med gaffel om det behövs

Ät som den är eller servera som tillbehör.

Ingredienser till fänklssallad
Ingredienser till fänklssallad
Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs