Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Zucchine Parmigiano
Zucchine Parmigiano

Plåtbakad fetaost med broccoli, tomater, zucchini mm.

Denna enkla och goda vegetariska "plåtmiddag" går snabbt att göra och kan varieras med olika grönsaker. Grönsakerna och fetaosten rostas tills det går att blanda om dem till en härlig röra. Servera med riven parmesan som huvudrätt med ett gott surdegsbröd för att fånga upp såsen eller till pasta, potatis, fullkornsris, kött, fågel eller fisk. Ja, den passar faktiskt till det mesta!

Ingredienser 2-4 portioner

  • 1/2-1 broccoli
  • 1/2 -1 zucchini
  • 250 gr champinjoner
  • 500 gr körsbärstomater
  • 4 schalottenlök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 fetaost
  • 50 gr parmesan
  • juicen från 1 citron
  • 1 dl olivolja
  • Salt, peppar och chiliflakes

Gör så här:

  • Olja en ugnsfast form eller plåt med bakplåtspapper
  • Sätt ugnen på 225 grader
  • Lägg fetaosten i mitten av plåten/formen
  • Skär lök, broccoli och zucchini i ungefär samma storlek, sprid ut dem runt om fetaosten
  • Blanda ner hela körsbärstomater och champinjoner
  • Skala vitlöksklyftorna och sprid ut dem hela bland grönsakerna
  • Blanda juicen från en citron med olivoljan, häll över grönsakerna och blanda försiktigt om, droppa även lite över fetaosten
  • Salta, peppra och krydda med chiliflakes ordentligt över hela plåten.
  • In i ugnen i 20 minuter
  • Ta ut och blanda om, pressa mjukt på tomaterna och vitlöken och blanda allt med osten tills det blir en enda röra
  • Ställ tillbaka i ugnen i ca 5-10 minuter
  • Riv parmesanen i en skål bredvid

Servera med riven parmesan, surdegsbröd eller annat valfritt!

Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs