Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Fetaost, oliver och kikärtssallad med dijonvinägrett

Fetaost, oliver och kikärtssallad med dijonvinägrett

Fräsch, god, supersnabblagad och mättande sallad som passar till lunch eller som tillbehör

Ingredienser 2-4 personer

  • 1 pkt fetaost
  • 290 gr kokta och avrunna kikärtor
  • 150 gr urkärnade gröna oliver
  • 2 hjärtsalladshuvun
  • 250 gr gröna valfria salladsblad
  • 1/2 gurka
  • 2 salladslökar
  • 1 avokado
  • Några basilikablad
  • 1/2 citron

Dressing

  • 1 tsk dijonsenap
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1/2-1 finhackad schalottenlök
  • Salt och vitpeppar1/4 citron (juicen)

Gör så här:

  1. Tvätta och skär alla grönsaker i mindre lika stora bitar, blanda i en salladskål
  2. Smula ner fetaosten
  3. Mixa dressingen och blanda med salladen
  4. Toppa med basilikablad, mer salt och peppar och juicen från en 1/2 pressad citron

Ps för mer crunch toppa med hemmagjorda krutonger eller rostade valnötter

Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs