Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Majs och kronärtskocksbotten med syrlig gräddfilssås
Majs och kronärtskocksbotten med syrlig gräddfilssås

Majs och kronärtskocksbotten med syrlig gräddfilssås

Ett gott och fiberrikt tillbehör som passar perfekt till en pasta, paj eller pizza.

Ingredienser 4 personer

  • 2 majskolvar
  • 1 burk avrunna kronärtskocksbottnar eller hjärtan
  • 4 rädisor
  • 50 gr riven parmesan
  • Olivolja
  • 1-2 nypor chili
  • Havssalt och svartpeppar

Gräddfilssås

  • 3 dl gräddfil eller yoghurt
  • Juicen från 1/2-1 citron plus zest
  • 1/2 knippe persilja

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180 grader
  2. Grilla eller koka majskolven i några minuter
  3. Låt svalna och skär av majskorna längst med
  4. Stek kronärtskockorna snabbt i en het stekpanna med olivolja och lite salt
  5. Lägg allting i en ugnsfast form
  6. Sätt in i ugnen i ca 15 minuter
  7. Under tiden riv parmesanen
  8. Plocka av blad från persiljan
  9. Rengör rädisorna och dela i halvor
  10. Blanda gräddfilen med citronjuice och zest, salt och peppar
  11. Ta ut formen från ugnen, toppa med citron- och gräddfilsås, riven parmesan, rädisor och persiljeblad
  12. Krydda med chili, salt och peppar
Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs